Regija
MALA POLJOPRIVREDNA ŠKOLA

Uručeno 97 potvrda o završenoj obuci
Objavljeno 10. lipnja, 2019.
SLATINA - Zamjenik župana Darko Žužak, županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove Bojan Mijok i gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić uručili su potvrde završenim polaznicima Male poljoprivredne škole, koju već devet godina organiziraju Pučko otvoreno učilište Slatina i Virovitičko-podravska županija.


Prema riječima ravnateljice ustanove Danijele Fabric Fabijanac, Županija je prepoznala važnost ovakvih edukacija još prije devet godina, kad za nas EU fondovi nisu ni postojali. Ona je iznijela neugodno iskustvo iz toga vremena, kad ljudima bilo jasno zašto moraju pohađati određene edukacije za poslove u poljoprivredi, ali i zadovoljstvo kad su uvidjeli da im svaka završena obuka donosi dodatne bodove u prijavama na natječaje za sredstava za ruralni razvoj.
– Ove godine Županija je više od 45.000 kuna uložila u edukaciju polaznika Male poljoprivredne škole, a u projekt su se uključili gradovi Slatina i Orahovica te općine Sopje, Čađavica, Čačinci, Gradina, Suhopolje, Špišić Bukovica, Nova Bukovica, Pitomača, Crnac i Voćin, koji su sufinancirali polaznike sa svoga područja - rekla je ravnateljica Fabric Fabijanac i zahvalila svim jedinicama lokalne samouprave, jer su pomogle da neke edukacije za polaznike budu potpuno besplatne i da školu završi 97 polaznika. Oni su osposobljeni za rukovanje radnim strojevima i motornom pilom, za zanimanja cvjećar - aranžer, ratar i voćar te za održivu upotrebu pesticida. P.Ž.
Najčitanije iz rubrike