Regija
DJEČJI FESTIVAL

Mali Antonio Keleminac je Najcvjetić 2019.
Objavljeno 9. lipnja, 2019.
PLETERNICA - Pleternički festival, 27. "Cvjetići glazbe" počeo je s Večeri poznatih pjesama, na kojoj je nastupilo osam izvođača uz pratnju sastava "Cvjetni band", osnovanog za ovu prigodu pod vodstvom Filipa Matijevića. Druga večer festivala, jedinog dječjeg tamburaškog festivala u našoj zemlji, autorska je večer, na kojoj je nastupilo deset dječaka i djevojčica.

- Mnogo je ljubavi utkano u izričaje ovih izvođača, pa im dajmo podršku - otvarajući festival rekla je gradonačelnica Pleternice, Antonija Jozić.

Odlukom stručnog suda pobjednik je prve večeri Stjepan Cvitić iz Štitnjaka sa pjesmom "Široka je cesta", druga je Leona Zorić iz Kutjeva izvodeći skladbu "Slavonija lijepa", a treći Noa Tomić iz Ivandola, koji je otpjevao pjesmu "Imam kuma". Najsimpatičniji izvođač bio je četverogodišnji Antonio Keleminac iz Kadanovaca, koji je proglašen Najcvjetićem 2019. Prije izvođenja pjesama i tijekom zasjedanja stručnog suda nastupili su učenici pleterničke škole s folklornim programom, zatim Pleterničke mažoretkinje, koje uskoro idu na Europsko prvenstvo, te polaznici Dječjeg vrtića Tratinčica, "Cvjetni band" i Luka Capan s kratkim dramskim monologom.

Sljedeći tjedan, u sklopu Lipanjskih dana amaterskog stvaralaštva, osim "Večeri bećarca i gange" na novom Trgu bećarca, održat se smotra folklora, fišijada i međunarodni konjički turnir, najavila je gradonačelnica Jozić. B.S.T.
Možda ste propustili...

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike