Osijek
"GARAŽNA RASPRODAJA" U CVJETKOVOJ ULICI

Na donjogradskom buvljaku cipele za pet, set za čaj za 20 kuna
Objavljeno 9. lipnja, 2019.
Subotnje prijepodne koje u gradskoj četvrti Donji grad ne može proći bez vreve vezane u bogatu ponudu na lokalnoj tržnici, protekli je vikend dodatno uljepšala i nesvakidašnja manifestacija - donjogradski buvljak održan u Cvjetkovoj ulici.

Organizirala ga je nekolicina entuzijasta po uzoru na američke "garažne rasprodaje" imajući namjeru na taj način pružiti priliku svojim susjedima i prijateljima da se riješe nagomilanih uporabnih i ukrasnih predmeta koje više ne koriste, a da ipak ne završe u smeću.

"Nekolicinu nas u Donjem gradu povezuju znanci iz Amerike kojima su manji, takozvani buvljaci uobičajena pojava na obiteljskim travnjacima svaki put kada se netko u kvartu odluči očistiti garažu. Kako kod nas ne postoji mogućnost ovakve prodaje bez da se organiziraju štandovi, klupe i pokrene cijela komplicirana organizacija, odlučili smo se ovako okupiti i prema simboličnim cijenama prodati ono što nam više ne treba. No, kada se gradom i društvenim mrežama proširila informacija da organiziramo buvljak, počeli su nas zvati ljudi iz cijeloga grada koje je zanimalo mogu li sudjelovati. Nikoga nismo odbili. Vjerujemo kako nam ovo neće biti prvi i posljednji put da se ovako okupljamo", rekla nam je jedna od organizatorica donjogradskog buvljaka Nina Jankučić.

Na buvljaku koji je obuhvatio petnaestak izlagača našlo se uistinu svega i svačega po povoljnim cijenama. Tako je, primjerice, za samo 20 kuna prodan prekrasan keramički set za čaj koji uključuje šalice s tanjurićima i čajnik, a za samo pet kuna udobne proljetne cipele. Bilo je moguće i cjenkanje, kakav je i red. I. Solar
Možda ste propustili...

AKTIVNI NEZAVISNI UMIROVLJENICI I PET UMIROVLJENIČKIH UDRUGA

Na parlamentarnim izborima odlučili podržati HDZ

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U PREDŠKOLSKIM SE USTANOVAMA "KUHAJU"

Vrtići usijani - "klima" nema ili su neispravne

2

KRAJ AKADEMSKE GODINE NA OSJEČKOM SVEUČILIŠTU

Dekani: "Nastojimo maksimalno ići na ruku studenata"

3

ZAPOČELO LJETNO SEZONSKO SNIŽENJE

Oprez, poznata marka nije i jamstvo kvalitete