Sport
OSIJEK U CRVENO-BIJELOM

Gradskim vrtom odjekivalo Ne dirajte mi ravnicu
Objavljeno 8. lipnja, 2019.

Proteklih dana Osijek je postao tijesan. Svi hotelski kapaciteti ne samo u Gradu već i u cijeloj Osječko-baranjskoj županiji su popunjeni. Zbog Pannonian challengea i utakmice nogometnih reprezentacija Hrvatske i Walesa. Nikada u Osijeku nije bilo više gostujućih navijača u vrijeme jedne međunarodne utakmice.

Najsretnijih 1.500 Velšana dobili su ulaznice i zaposjeli svoje mjesto na južnoj gostujućoj tribini Gradskog vrta, premda se računa kako ih je u Osijeku na dan utakmice stiglo najmanje 2.000. Dakako, ostale tribine Gradskog vrta bile su „obojene“ u crveno-bijele kvadratiće koji su i u svijetu prepoznatljiv hrvatski simbol. Kolona ljudi prema Gradskom vrtu slijevala se već sat i pol prije utakmice. Svi kafići uokolo stadiona bili su krcati, a noć ranije burno je bilo u Tvrđi gdje su zajedno navijale „prethodnice“ navijača Walesa i dio hrvatskih navijača. U subotu prijepodne na igralištu Mačkamama odigrana je i prijateljska utakmica navijača Hrvatske i Walesa. Naši su slavili s 3:1, a velikom dijelu velških navijača Mačkamama je služila kao fan zona odakle su krenuli prema Gradskom vrtu. Na stadionu, pola sata prije početka utakmice, izvedena je navijačka pjesma učenika Osnovne škole Tin Ujević iz Osijeka uz potporu svojih nastavnica glazbenog.

Emotivan je bio trenutak kada su navijači na već tada ispunjenim tribinama zapjevali Ne dirajte mi ravnicu. Bio je to trenutak zbog kojeg su i Velšani izvlačili mobitele i snimali atmosferu. Uoči početka susreta, nakon izvođenja himni, na žalost, igrači na sredini terena odali su počast preminulom Lennartu Johanssonu bivšem predsjedniku UEFA, ali i dvjema mladim učenicama iz Erduta koje su tragično nastradale  kod Novske. Na stadionu Gradski vrt doslovce je tada  zavladala minuta muka.

Nakon toga, atmosfera je bila poticajna. Zvižduke su dobili jedino gostujući navijači kada nisu željeli sudjelovati u navijačkima valovima. Tijekom prvog poluvremena objavljeno je kako je na tribine Gradskog vrta ušlo 17.044 gledatelja što je najveća posjeta na jednoj nogometnoj utakmici u Osijeku otkad su uvedeni brojači. K.L.

Možda ste propustili...

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

Najčitanije iz rubrike