Crna kronika
UZROK NESREĆE SE NE ZNA

Vozač ozlijeđen u sudaru dvaju auta u središtu Osijeka
Objavljeno 8. lipnja, 2019.
Zbog neutvrđenih razloga Chevrolet se prednjim dijelom snažno zabio u stražnji dio Opel Corse
OSIJEK - Jedna je osoba teže ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se u petak ujutro dogodila na frekventnom raskrižju u središtu Osijeka. Zbog još neutvrđenih razloga na raskrižju Ulice Hrvatske Republike i Slavičekova prolaza oko 8.40 došlo je do sudara dvaju automobila, Opela i Chevroleta, oba osječkih registracijskih oznaka.Chevrolet se prednjim lijevim dijelom snažno zabio u stražnji dio Opela, a oba vozila zaustavila su se na dva sjeverna traka Ulice Hrvatske Republike. Pukom srećom vozila nisu završila na obližnjem pješakom prijelazu preko kojega je prelazilo nekoliko građana. Od siline udarca na Chevroletu su se aktivirali zračni jastuci, što je vozača spasilo od težih ozljeda. Kako je bio vidljivo ozlijeđen, građani koji su mu pohitali u pomoć odmah su obavijestili hitnu pomoć, koja je brzo došla na mjesto nesreće. Unesrećenom muškarcu pružili su prvu pomoć na mjestu nesreće, nakon čega su ga prevezli na detaljnije pretrage u Klinički bolnički centar Osijek.

Zbog činjenice da su vozila bila prepriječena preko oba kolnička traka, promet frekventnom gradskom ulicom bio je otežan, pa su ga za vrijeme intervencije hitne pomoći i policijskog očevida regulirali prometni policajci. Nakon uklanjanja vozila s ceste i čišćenja kolnika od razbijenih dijelova automobila, promet je normaliziran sat vremena kasnije.

Prometni policajci Policijske uprave osječko-baranjske u petak su imali još dvije veće intervencije. Prvo su djelatnici Policijske postaje Čepin izišli na teren nakon dojave da je oko 6.40 došlo do prometne nesreće koja se zbila na cesti između Čepina i Vuke, kod skretanja za Malu Branjevinu. Doznajemo kako je u nesreći jedna osoba ozlijeđena, a o točnim uzrocima nesreće više će se znati kada budu poznati rezultati policijskog očevida. Treća se prometna nesreća pak dogodila u poslijepodnevnim satima u Baranji kada je došlo do sudara vozila između Bilja i Meca. Do zaključenja teksta nije bilo poznato je li bilo ozlijeđenih osoba u ovoj prometnoj nesreći.

Inače, u četvrtak su prometni policajci zaustavili dva vozača s viškom alkohola u krvi, jedan je vozio automobil, a drugi bicikl. Pola sata nakon ponoći u petak u Švajcarnici je zaustavljen automobil koji je vozio 37-godišnjak. Kako je u krvi imao 1,77 promila alkohola, odveli su ga na triježnjenje. Prekršajno je prijavljen i čeka ga zabrana vožnje.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike