Sport
GRAČANOV ODABIR

Duje Ćaleta-Car ne ide na EP, ne pušta ga klub
Objavljeno 7. lipnja, 2019.
Nenad Gračan objavio je imena igrača koje će 16. lipnja povesti na Europsko nogometno prvenstvo u San Marino (igra se i u Italiji) za igrače do 21 godine. Izbornik hrvatske U-21 reprezentacije šokirao je samo s jednim imenom, na popisu putnika nema Duje Ćaleta-Cara.

- Duje je lani prošao dug put na SP-u u Rusiji, a i iz njegova kluba (Marseille) su sad zahtijevali da propusti Euro kako bi mogao spreman i odmoran stići na pripreme. Iako nam je žao što Duje neće biti s nama, ključ uspjeha ove momčadi ne leži ni u jednom pojedincu, nego u brojnim talentima u ovoj generaciji i u njihovu snažnom osjećaju zajedništva. Najvažnije mi je da na EP putujemo samo s igračima koji su potpuno posvećeni nastupu i uspjehu. Znam da svih 23 igrača na ovom popisu ima golemu želju napraviti na Euru pravi rezultat - poručio je izbornik Gračan.

Branič francuskog Marseillea poručio je kako mu pripreme za novu sezonu počinju 1. srpnja, a novi trener želi da je od početka prisutan i da prije toga ima kvalitetan odmor.

- Imao sam neopisivu čast lani biti dio srebrne generacije i to će mi uvijek biti jedan od vrhunaca karijere. Međutim, činjenica je da zbog dugog boravka u Rusiji nisam imao pravi odmor, što se poslije odrazilo na igre u klubu. Zbog toga razumijem ovakvu odluku Marseillea, premda mi je žao što neću biti s ekipom s kojom sam izborio Euro. Momcima želim puno sreće, bit ću im najveći navijač - poručio je Ćaleta-Car.

Mladi Vatreni na EP-u igraju protiv Rumunjske (18. lipnja), Francuske (21. lipnja) i Engleske (24. lipnja) u skupini, a na Gračanovu popisu za EP su: Josip Posavec, Ivo Grbić, Adrian Šemper (vratari); Borna Sosa, Filip Benković, Filip Uremović, Nikola Katić, Domagoj Bradarić, Toni Borevković, Branimir Kalaica, Marijan Čabraja (braniči); Nikola Vlašić, Ivan Šunjić, Luka Ivanušec, Toma Bašić, Nikola Moro, Lovro Majer, Kristijan Bistrović (veznjaci); Alen Halilović, Josip Brekalo, Marin Jakoliš, Robert Murić i Sandro Kulenović (napadači). I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana