Sport
FINALE KUPA HRVATSKE ZA NOGOMETAŠICE

Zečice su jedan trofej izgubile, u Krapini mogu uzvratiti Splitu
Objavljeno 8. lipnja, 2019.

Sedam dana nakon što su ekipi Splita prepustile višegodšnji državni primat u borbama za bodove, nogometašice Osijeka imat će priliku uzvratiti. Sraz istih najboljih ženskih nogometnih ekipa Hrvatske bit će sutra (nedjelja) na igralištu u Krapini, gdje je organizirana finalna utakmica Kupa Hrvatske.

U tome natjecanju primat brane upravo Splićanke, koje su ga prošle godine preotele "zečicama" uzevši im sada i titulu prvaka Hrvatske. Za Osječanke je taj prošlonedjeljni susret pao u nepogodno vrijeme, jer je zimus oslabljena ekipa za derbi sezone imala dodatni hendikep - nekoliko je ključnih igračica nastupilo nezaliječeno, odnosno nedovoljno spremno, što se osjetilo u drugom poluvremenu, kada štićenice trenera Tihomira Rudeža nisu imale snage kapitalizirati prednost od dva pogotka, koju su Splićanke anulirale te remijem (3:3) titulu preselile u Dalmaciju. I s tim autoritetom, vjerojatno i podignutim samopouzdanjem, dolaze na sutrašnji ogled u Krapinu, gdje će susret početi u 17 sati. Koga će Rudež poslati uvodno u vatru, neće se znati do posljednjeg trenutka jer će se tada procijeniti status ozlijeđenih igračica. One, međutim, koje istrče na travnjak imat će velik motiv uzvratiti za izgubljenu titulu prvaka, u čijem kontekstu naslov pobjednica Kupa Hrvatske nije posve utješna nagrada.

- Dakako da je prvenstvo vrjednije od Kupa, ali je isto pokal i pobjeda, tako da ćemo dati sve od sebe da sezonu zaključimo uspješno. Bilo je teško nakon što smo dale sve od sebe i nismo uspjele zadržati državni primat, ali je prilika za uzvrat došla vrlo brzo i nastojat ćemo ju iskoristiti. Kako je vrijeme od nedjelje odmicalo, tako smo se sve više stabilizirale, odnosno psihološki oporavile, te vjerujemo da možemo do pozitivnog rezultata. Olakotna je okolnost što krećemo od 0:0, nakon što smo u nedjelju na "Mačkamami" morale juriti dva pogotka zaostatka i pri tome darivale Splićanke. Nadamo se da toga sutra neće biti i da ćemo tjelesno biti moćnije, a kako kvalitetom sigurno nismo inferiornije, naši pristaše mogu očekivati povoljne vijesti iz Krapine - pričala je pouzdana klupska i reprezentativna stoperica Kristina Nevrkla uoči toga posljednjeg ovosezonskog susreta, na koji su Osječanke otputovale još jučer zajedno s kadetskim klupskim kolegicama koje će na istome mjestu braniti primat u Prvenstvu Hrvatske.

Dražen Lekšan
Finalni susret na igralištu u Krapini počet će u 17 sati
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana