Mozaik
ZAPOČELO EKSTREMNO LUDILO KRAJ DRAVE

Španjolac Chris Khan najbolji je skater Pannonian Challengea
Objavljeno 7. lipnja, 2019.
Slovenac Timotej Ignjić zauzeo je drugo, a naš Bruno Vranić iz Sl. Broda treće mjesto
Nakon svečanog otvorenja u srijedu, 5. lipnja, i promocije raskošne fotomonografije kojom je dokumentirana 20-godišnja povijest Pannonian Challengea, jučer je natjecanjem u skateboardingu na lijevoj obali Drave započeo sportski dio najvećeg festivala ekstremnog sporta i glazbe u ovom dijelu Europe.


Prijepodnevna kiša nakratko je omela planirani raspored, no već prve zrake sunca izmamile su u skatepark kod Kopike domaće i inozemne skaterske snage. Sve je prštalo od olieja, slideova, flipova i grindeova u svim njihovim varijacijama… Nakon zagrijavanja, prije najočekivanijeg događaja dana, Skate Pro natjecanja, doznali smo tko su najbolji skateri u amaterskoj konkurenciji. To su, redom, Adrian Josipović, Marko Gojković i Matko Erkapić. Sva trojica prikazala su zavidnu razinu skillova i zaslužila poklon-pakete sponzora.
A onda, u smiraj dana, ludilo! Dobro popunjene tribine, odlična glazba DJ Omkea, gdje je bilo svega, od Beastie Boysa do Fugazia, stvorili su savšeno poticajnu kulisu za najbolje skatere. Ulaz u finale izborila su njih dvanaestorica, no zasluženi pljesak dobili su i svi ostali. Nakon nekoliko krugova i nizanja trikova praćeno oduševljenim pljeskom publike, četveročlani sudački žiri odlučio je da su najdojmljivije vještine demonstrirali, redom, Španjolac Chris Khan, Slovenac Timotej Ignjić, a domaće snage na trećem mjestu predstavljao je Bruno Vranić iz Slavonskog Broda. Nagrada za najbolji trik pripala je Mađaru Lajosu Petrányiu.


Ivan Alilović
Možda ste propustili...

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike