Sport
ROLAND GARROS

Hrvat će sigurno osvojiti trofej u Parizu, Mate Pavić igra protiv Ivana Dodiga
Objavljeno 7. lipnja, 2019.

Hrvatska više nema ni jednog predstavnika u singlu prvog teniskog Grand Slama sezone, ali jedan Hrvat će se iz Pariza sigurno vratiti s naslovom pobjednika. U finalu mješovitih parova Mate Pavić danas ide na kolegu iz hrvatske Davis Cup reprezentacije Ivana Dodiga. To je repriza lanjskog finala Roland Garrosa kada je Dodig sa svojom partnericom,Tajvankom Latishom Chan, svladao Pavića i Kanađanku Gabrielu Dabrowski u odlučujućem, super tie-breaku.


Sada je na redu njihov novi obračun, a ulog je ponovno - pariški naslov. Branitelji naslova su na uvjerljiv način došli do finala, bez izgubljenog seta. Dodig i Chan sjajni su bili i u polufinalnom meču gdje su svladali prve nositelje, Amerikanku Nicole Melichar i Brazilca Brunu Soaresa, s lakih 6:2, 6:1. Pavić i Dabrowski morali su se puno više pomučiti za mjesto u samoj završnici, ali su na kraju našli način kako pobijediti Ukrajinku Nadiju Kičenok i Pakistanca Aisala Ul-Haqa Qureshija (6:7, 6:1, 10:8).


Petak u Roland Garrosu bit će u znaku polufinalnih obračuna. Kod tenisača program u 12.50 sati na središnjem pariškom terenu, Philippe-Chatrier, otvaraju kralj zemlje, Španjolac Rafael Nadal i najbolji svih vremena, Švicarac Roger Federer. Bit će to 39. epizoda teniskog klasika, obračun dvaju igrača koji su obilježili jednu tenisku eru. Nadal ima 17 Grand Slam naslova, od čega čak 11 u Parizu, koji je kroz godine postao njegovo dvorište i njegova zemlja. Federer na zemlji nije ni blizu kao na ostalim podlogama, ovo je njegovo osmo polufinale French Opena, igra u Roland Garrosu prvi put od 2015. i ima priliku boriti se za finale. Protiv sebe će imati najtežeg suparnika, čovjeka koji ga je dobio čak 23 puta u karijeri. Federer u međusobnim obračunima ima 15 pobjeda i dobio je njihovih posljednjih šest mečeva.
Zanimljivo će biti i u drugom polufinalu, gdje se sastaju Srbin Novak Đoković i Austrijanac Dominic Thiem. Njih su dvojica svoj četvrtfinalni posao odradila u četvrtak, jer zbog kiše nisu mogli dan ranije na teren. Thiem je polufinale izborio lakom pobjedom protiv Rusa Karena Hačanova sa 6:2, 6:4, 6:2, dok ni Đoković nije imao puno teži posao. On je u četvrtfinalu bio bolji od Nijemca Alexandera Zvereva sa 7:5, 6:2, 6:2. I. Liović
U polufinalu tenisačica igraju Johanna Konta i Marketa Vondrousova te Amanda Anisimova i Ashleigh Barty
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike