Tehno
HRVATSKA PREMIJERA

Novi LG-jevi OLED televizori s drugom generacijom procesora Alpha9
Objavljeno 7. lipnja, 2019.
Predstavljeni modeli W9, E9 i C9 dolaze s drugom generacijom LG-jeva inteligentnog procesora Alpha9 Gen 2 te algoritmom tzv. dubokog učenja, a zahvaljujući njima LG-jevi OLED televizori pružaju unaprijeđenu sliku i zvuk tako da nakon analize izvornog signala slijedi optimizacija audiovizualnog sadržaja uzimajući u obzir uvjete iz okoline. Rezultat je poboljšan prikaz slike i pokreta, iznimna točnost boja te smanjenje šuma. Procesor Alpha9 Gen 2 s umjetnom inteligencijom (AI) može dodatno poboljšati i HDR sadržaj namještanjem svjetline kako bi se čak i najmračnije scene transformirale u one s nevjerojatnim kontrastom, detaljima i dubinom boje – čak i u jako osvijetljenim prostorijama.


LG-jevi OLED televizori za 2019. godinu omogućavaju pristup širokom izboru popularnih usluga umjetne inteligencije i prepoznavanja govora preko različitih platformi – uz već prisutnog Google Assistanta, tu je sad i Amazon Alexa koja se pokreće dugim pritiskom na gumb Amazon Prime koji se nalazi na daljinskom upravljaču Magic Remote. Usluge Google Assistant i Amazon Alexa dostupne su od ove godine u 140 zemalja svijeta među kojima je i Hrvatska. No treba se koristiti jedan od sedam svjetskih jezika: engleski, španjolski, francuski, njemački, talijanski, portugalski ili ruski. Ažuriranje softvera omogućit će i podršku za AirPlay 2 tvrtke Apple pa će korisnici uređaja s operacijskim sustavom iOS moći reproducirati videozapise s aplikacije iTunes te druge audio i videozapise te fotografije izravno na LG-jevim OLED televizorima za 2019. godinu. Također, korisnici će s pomoću početne upravljačke ploče (Home Dashboard) moći upravljati širokim rasponom povezanih pametnih uređaja u domu preko zajedničkog intuitivnog sučelja na svom televizoru.


Kvaliteta zvuka je unaprijeđena inteligentnim algoritmom koji može pretvoriti dvokanalni zvuk u uvjerljivi virtualni 5.1 surround audio. Procesor Alpha9 Gen 2 na temelju vrste sadržaja optimizira krajnji rezultat pa tako, primjerice, glasove u filmovima ili vijestima čini jasnijima. Korisnici mogu podesiti postavke zvuka kako bi odgovarale uvjetima prostorije ili jednostavno pustiti da LG-jev televizor inteligentno podesi postavke zvuka na savršenu razinu.


Zahvaljujući novom ulazu s podrškom za HDMI 2.1, svi ovogodišnji OLED televizori podržavaju HFR (High Frame Rate). Rezultat je profinjeniji i jasniji prikaz pokreta uz 120 sličica u sekundi (čak i pri punoj razlučivosti od 4K) te bolji prikaz brzih scena, karakterističnih za sportske sadržaje i akcijske filmove. Nadalje, podrška za eARC omogućava svim ljubiteljima kućnog kina da bez ikakvih problema koriste HDMI povezivost i uživaju u audioformatima najviše kvalitete (Dolby Atmos, Dolby TrueHD, DTS-HD) s vrhunskim detaljima i dubinom. Odlična opcija za gamere je to što su novi LG-jevi OLED televizori kompatibilni s promjenjivom frekvencijom osvježavanja, kao i automatskim načinom rada s malim kašnjenjem za sliku bez trzanja ili trganja. M.R.
 
Možda ste propustili...

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

Najčitanije iz rubrike