Dome slatki dome
TEST: EINHELL TE-MS 18/210 LI-SOLO

Precizna mobilnost izuzetne preklopne pile
Objavljeno 6. lipnja, 2019.
Sve je vrlo kvalitetno i robusno izrađeno te ulijeva povjerenje u dugovječnost i profesionalnu primjenu, montaža je vrlo brza

Preklopna pila nužan je alat u svim poslovima gdje trebamo precizan rez, međutim, sve do sada za to smo trebali poprilično golem, stacionaran i gotovo nimalo prijenosan alat – sve do sada jer stigao je Einhell TE-MS 18/210 Li-Solo


Koliko može biti snažan, moćan i svestran alat na baterije? Sve donedavno priču o aku alatima sveli smo na kakve slabašne bušilice i odvijače, no Einhell nam je sa svojom Power X-Change serijom alata i strojeva pokazao kako su granice upotrebe aku alata gotovo neograničene. Kao dokaz te tvrdnje svakako može biti i TE-MS 18/210 Li-Solo – preklopni cirkular, odnosno pila za izuzetno precizno rezanje.


Einhell TE-MS 18/210 Li-Solo stolna je preklopna pila koja za svoj rad koristi svega jednu Power X-Change bateriju. Za njen rad preporuka je koristiti bateriju od najmanje 2,6 Ah, no za najbolje rezultate i najdužu autonomiju preporučujemo opremanje s baterijom kapaciteta 5,2 Ah koja pruža veliki kapacitet i snagu. Einhell TE-MS 18/210 Li-Solo, kako joj i ime sugerira stiže bez baterije, pa je opremanje baterijom nužno. Međutim, ako već koristite Einhell Power X-Change alate kupnja dodatne baterije, ili korištenje trenutačne, uvijek su dobrodošla rješenja. Einhell TE-MS 18/210 Li-Solo upakiran je u pozamašno veliku kutiju, a otvaranjem otkrivamo alat vrhunske izrade kojom dominira čvrsti metal i kvalitetna plastika. Sve je vrlo kvalitetno i robusno izrađeno te ulijeva povjerenje u dugovječnost i profesionalnu primjenu. Pohvalno je što je montaža Einhell TE-MS 18/210 Li-Solo gotova u nekoliko minuta i za taj zadatak ne treba vam nikakav dodatni alat. Naime, u ručki za nošenje pospremljen je imbus ključ koji s jedne strane ima i odvijač s križnom glavom. Spomenuti imbus potreban je pri promjeni rezne ploče, pa je zgodno što je uvijek pri ruci, a križni odvijač nužan nam je pri montaži ručke i drugih sitnica. Einhell TE-MS 18/210 Li-Solo stiže i s dva proširenja sa strane koja će pomoći u držanju dužih predmeta pri rezanju. Dodatno uz proširenja tu je i stega za pritisnuti. Pila nudi precizne rezove u rasponu zakretanja od 47 do -47 stupnjeva te kut nagiba od 0 do 45 stupnjeva. Za veću preciznost Einhell TE-MS 18/210 Li-Solo opremljena je radnim svjetlom, ali dodatno uz svjetlo tu je i odličan laser koji precizno pokazuje gdje će biti rez. Kružna pila 210 mm x 30 mm uspješno će prerezati drvo do 120 mm x 60 mm (pri pravokutnom rezu).
Pila nudi precizne rezove u rasponu zakretanja od 47 do -47 stupnjeva te kut nagiba od 0 do 45 stupnjeva.
Marin Režić
Čisti rezovi
Einhell TE-MS 18/210 Li-Solo nudi čiste i precizne rezove. Za urednost radnog prostora tu je praktična platnena vrećica koja će sakupiti piljevinu, no na pilu je moguće spojiti i usisavač (priključak od 36 mm). Ovo je praktično ako poželite s ovom pilom raditi u zatvorenom prostoru. Ipak, najveća prednost koju Einhell TE-MS 18/210 Li-Solo donosi jest sloboda rada na bateriju. Nema više kabela, zaplitanja, produžnih kabela i svega drugog što vežemo uz kabele za struju. Einhell TE-MS 18/210 Li-Solo dovoljno je prijenosna da ju možete ponijeti svuda s vama, bilo na teren, ili možda napolju, u vrtu oko kuće. Cijena za Einhell TE-MS 18/210 Li-Solo iznosi oko 1200 kuna. S obzirom na sve viđeno i cijenu konkurentskih modela, možemo reći kako je ova cijena povoljna, čak i jeftina. Stoga, tražite li preklopnu pilu, uvjereni smo da Einhell TE-MS 18/210 Li-Solo možete ispuniti, ali i nadmašiti očekivanja. Imate li već Power X-Change, dvojbe ni malo ne treba biti.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike