Mozaik
CAFFE BAR TRICA UGOSTIO JULIUS MEINL BARISTA CHAMPIONSHIP

Proglašeni najbolji osječki baristi
Objavljeno 3. lipnja, 2019.

U osječkom caffe baru Trica održano je prvo od četiri regionalna natjecanja u okviru Julius Meinl Barista Championshipa . U četiri sata osam barista pokazalo je svoja znanja i vještine u pripremi espressa, cappuccina i napitka od kave s potpisom. Glavni sudac, barist Matija Matijaško, tehnički sudac Goran Javorac i osjetilni sudac Simeon Milković imali su pune ruke posla jer su se osječki baristi pokazali vrlo vještima u spravljanju mnogima omiljenih kava i napitaka od kave.


Kompanija Julius Meinl jedna je od vodećih proizvođača kave, prisutna u više od 70 zemalja diljem svijeta. Iznimno smo ponosni na našu tradiciju proizvodnje i distribucije kave, a kvalitetna edukacija barista jako nam je važna, jer osim kvalitete same kave vještina njezinog pripremanja ključna je za potpuni užitak konzumenata, naglasio je g. Marko Crnogorac, direktor i član Uprave Julius Meinl Bonfanti d.o.o.


Baristi su se natjecali su se u tri discipline: pripremi espressa, cappuccina ili latte arta te u spravljanju vlastitog napitka s potpisom. Osim tehničkih vještina spravljanja napitaka, ocjenjivali su se okus, izgled i opći dojam.


Najveći broj bodova osvojili su baristi Boško Čakarević i Kristijan Tomeković i tako se kvalificirali za veliko finale koje će se održati u Zagrebu krajem rujna. Pobjednik finala osvaja sjajnu nagradu - odlazak na Svjetsko natjecanja barista 2020. u australski Melbourne.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike