Mozaik
CAFFE BAR TRICA UGOSTIO JULIUS MEINL BARISTA CHAMPIONSHIP

Proglašeni najbolji osječki baristi
Objavljeno 3. lipnja, 2019.

U osječkom caffe baru Trica održano je prvo od četiri regionalna natjecanja u okviru Julius Meinl Barista Championshipa . U četiri sata osam barista pokazalo je svoja znanja i vještine u pripremi espressa, cappuccina i napitka od kave s potpisom. Glavni sudac, barist Matija Matijaško, tehnički sudac Goran Javorac i osjetilni sudac Simeon Milković imali su pune ruke posla jer su se osječki baristi pokazali vrlo vještima u spravljanju mnogima omiljenih kava i napitaka od kave.


Kompanija Julius Meinl jedna je od vodećih proizvođača kave, prisutna u više od 70 zemalja diljem svijeta. Iznimno smo ponosni na našu tradiciju proizvodnje i distribucije kave, a kvalitetna edukacija barista jako nam je važna, jer osim kvalitete same kave vještina njezinog pripremanja ključna je za potpuni užitak konzumenata, naglasio je g. Marko Crnogorac, direktor i član Uprave Julius Meinl Bonfanti d.o.o.


Baristi su se natjecali su se u tri discipline: pripremi espressa, cappuccina ili latte arta te u spravljanju vlastitog napitka s potpisom. Osim tehničkih vještina spravljanja napitaka, ocjenjivali su se okus, izgled i opći dojam.


Najveći broj bodova osvojili su baristi Boško Čakarević i Kristijan Tomeković i tako se kvalificirali za veliko finale koje će se održati u Zagrebu krajem rujna. Pobjednik finala osvaja sjajnu nagradu - odlazak na Svjetsko natjecanja barista 2020. u australski Melbourne.

Možda ste propustili...

BIT ĆE PRIKAZANA 23 FILMA, MEĐU NJIMA TRI HRVATSKA

Članovi žirija predstavili program Festivala 25 FPS

NICOLE KIDMAN NA TORONTO FILM FESTIVALU

Volim drame za odraslu publiku i izazovne uloge

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana