Autoglas
19_19 CONCEPT

Citroën predstavio pravi NLO autosvijeta, viziju budućnosti
Objavljeno 28. svibnja, 2019.
S jednim punjenjem baterija 19_19 Concept može prijeći čak 800 kilometara

Citroën je u povodu stogodišnjice predstavio spektakularno vozilo, pravi NLO automobilskog svijeta. Riječ je o 19_19 Conceptu, koji izlazi izvan okvira i pruža viziju mobilnosti čiji je cilj nekonvencionalnost i koja je okrenuta budućnosti, te prevladava sve prepreke. Zahvaljujući svojim proporcijama neobičnima za automobilski svijet te dizajnom koji je nadahnut svijetom aeronautike kao i svijetom unutrašnjeg uređenja, 19_19 Concept odmah je prepoznatljiv po istodobno vitkim i elegantnim obrisima, naprednim tehnološkim detaljima i mnogim različitim aspektima.

Većom udobnošću zbog kabine koja je pravi salon na kotačima, 19_19 Concept dovodi program Citroën Advanced Comfort na potpuno novu razinu. Zbog ostakljene kabine dobivene zahvaljujući novim ovjesima s progresivnim hidrauličkim graničnicima i proaktivnog asistenta s glasovnim upravljanjem, 19_19 Concept jedinstvenog je izgleda. Inovativan je i futurističan i zbog svoje tehnologije autonomne vožnje koja vozaču nudi mogućnost da potpuno prepusti upravljanje samom vozilu. Opremljen je asistentom s glasovnim upravljanjem ugrađenim u armaturnu ploču, koji preuzima kontrolu nad vozilom u fazama autonomne vožnje i komunicira s putnicima zahvaljujući proaktivnom sustavu koji predviđa potrebe svakog putnika.

Zahvaljujući potpuno električnom pogonskom sklopu, 19_19 Concept smanjuje utjecaj na okoliš, povećava udobnost u vožnji uklanjanjem buke i vibracija te pokazuje da se dugačka putovanja mogu prijeći i električnim automobilom time što nudi domet i do 800 kilometara. Za njegovo se punjenje upotrebljava indukcijski punjač kada vozilo stoji ili u vožnji ako to infrastruktura omogućava. 19_19 Concept olakšava dugačka putovanja svojom iznimnom udobnošću koja putnicima pruža umirujuću i revitalizirajuću vožnju.

19_19 Concept krajnji je odgovor Citroëna na putovanja sutrašnjice. Nakon proslave stogodišnjice, Citroën i dalje promiče svoje dvije temeljne vrijednosti koje i danas jamče uspjeh game: smionost stila i udobnost 21. stoljeća – Advanced Comfort, četiri sjedala od kojih svako čini vlastiti svijet, potpuno električni motor, asistent s glasovnim upravljanjem i tehnologije autonomne vožnje.

Milan Bugarić
// premijera //
VOZILO OSMIŠLJENO KAO PRAVI SALON
Kabina 19_19 Concepta osmišljena je kao pravi salon zahvaljujući uređenju i materijalima te je svakom putniku utočište u kojem svako sjedalo pruža jedinstveno iskustvo potpune udobnosti. Ovo vozilo predstavljeno je 16. svibnja na sajmu VivaTech u Parizu. Dužina 19_19 Concepta je 4655 mm, širina 2240 mm, a visina 1600 mm. Međuosovinski razmak je 3100 mm
Možda ste propustili...

IAKO JE JOŠ UVIJEK NESLUŽBENO

Italija je jamac za Fiat Chrysler

KREĆU POTPORE ZA KUPNJU ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA

Koji su uvjeti i kako aplicirati za potporu?

Najčitanije iz rubrike