Sport
AUREL BENOVIĆ

Pred ovakvom publikom nitko ne može ostati ravnodušan
Objavljeno 26. svibnja, 2019.
Ostat će ubilježeno kako je Aurel Benović svoje prvo finale na Svjetskom kupu odradio u svom Osijeku. Zauzeo je sedmo mjesto na parteru s ocjenom 13.767, istom koju je imao i šestoplasirani Latvijac Robert Tvorogal. Malo je nedostajalo i za bolji plasman, doslovce sekunda-dvije. Naime, nije se dugo zadržao u japanskom stoju. Odmah tijekom vježbe bio je već svjestan svoga kiksa, koji ga je udaljio od bolje pozicije.


- Odradio sam vježbu bez većih pogrešaka, osim u sredini na tom japanskom stoju. Znao sam odmah da sam pogriješio. Da nisam, možda ne bi osvojio medalju, ali mislim kako bi četvrto mjesto sigurno osvojio. Mislim kako još uvijek ne mogu konkurirati Dolgopyatu, Prokopevu i Gonzalezu, ali s ostalima mogu biti bar ravnopravan - rekao je 19-godišnji Osječanin.


Jesi li možda nakon natjecanja pričao sa svojim starijim kolegama - parterašima.


- Nisam. Imaju jednu veliku manu. Pričaju samo ruski pa se nismo mogli sporazumjeti.


Zato mu je "kavicu potpore" dao Tomislav Marković.


- Našli smo se u subotu na kavi. Dao mi je uvijek dobrodošle savjete.


Dobro mu je došla i potpora s tribina u subotu.


- Pred ovakvom publikom nitko ne može ostati ravnodušan. Došli su me podržati profesori iz škole, cura, njezini roditelji, mama, prijatelji. Jako sam zadovoljan, nadam se da ću i sljedeće godine moći nastupati na našem Svjetskom kupu. Stvarno sam uživao.



Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana