Sport
RK NEXE

Pešić mijenja Šipića, vraća se Ivan Sršen
Objavljeno 24. svibnja, 2019.
U rukometnom klubu NEXE nisu dugo čekali s pronalaskom zamjene za Marina Šipića, koji će od sljedeće sezone braniti boje hrvatskog prvaka PPD Zagreba. Umjesto hrvatskog reprezentativnog pivota za našički će klub od iduće sezone nastupati reprezentativac Srbije Živan Pešić, dosadašnji pivot španjolskog Ademar Leona.

Pešić je najbolji strijelac Ademar Leona, koji četvrtoplasirani klub španjolskog prvenstva napušta zbog želje biti što bliže obitelji. Našičani su brzo reagirali te se još brže dogovorili s 25-godišnjim pivotom, s kojim su potpisali trogodišnji ugovor. To je potvrdio i predsjednik NEXE-a Josip Ergović, otkrivši kako to neće biti i posljednje pojačanje hrvatskog doprvaka.

- Imali smo dovoljno vremena za pronalazak zamjene za Šipića, koji nas je korektno unaprijed obavijestio o prelasku u PPD Zagreb, a u ugovoru je imao klauzulu o mogućem raskidu uz fiksnu odštetu. Okrenuli smo se potom pronalasku novog rješenja na poziciji pivota i vrlo brzo ga pronašli. Mislim da je Pešić najbolje moguće rješenje u ovom trenutku, radi se o srpskom reprezentativcu, najboljem strijelcu Ademar Leona, s kojim smo se jako brzo dogovorili i samo smo čekali finaliziranje svih detalja kako bismo mogli potpisati ugovor. Dobro su znane Šipićeve kvalitete, radi se o vrhunskom pivotu, no vjerujem da smo u Pešiću pronašli igrača koji će mu moći biti dostojna zamjena, pogotovo jer igra obje faze, i obranu i napad. On neće biti i posljednje pojačanje za novu sezonu, planiramo još jedno, ali o tome više kada bude sve dovršeno - objasnio je čelni čovjek našičkog kluba detalje oko dolaska novog člana "gromova", koji je igrao i u dvije utakmice protiv Hrvatske u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstve te postigao sedam pogodaka.

Potpisivanjem ugovora s Pešićem nastavilo se tako slaganje igračke križaljke za sljedeću sezonu. Već su dogovoreni dolasci Frana Milete (desno krilo), Gianfranca Pribetića (pivot), Ivana Dumenčića (srednji vanjski), Tomislava Severeca (lijevi vanjski), a vraća se Ivan Sršen (desni vanjski). Bit će i odlazaka, pa u dresu NEXE-a više neće igrati Patrik Leban, Aljaž Lavrič i Can Celebi, a Anti Gadži je istekao ugovor te je trenutno neizvjesna i njegova sudbina.
G.R.
Najčitanije iz rubrike