Sport
NENAD GRAČAN ODABRAO

Do odlaska na EURO otpast će dva igrača
Objavljeno 24. svibnja, 2019.
Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Nenad Gračan objavio je popis od 25 igrača koji će kandidirati za nastup na Europskom prvenstvu do 21 godine koje se od 16. do 30. lipnja igra u Italiji i San Marinu. Taj popis od 25 igrača je onaj produženi, jer će na ovu eurosmotru njih 23. A koja će dvojica biti prekobrojni, Gračan će odlučiti početkom lipnja. Hrvatska će u skupini EURA igrati s Rumunjskom, Francuskom i Engleskom, a Gračanov širi popis nije neko iznenađenje. Stižu pitanja, i vjerojatno su na mjestu, primjerice: "Zar nije bilo mjesta za Hajdukovog mladića Darka Nejašmića", no isto tako treba se zapitati koga onda izbaciti iz (zadnjeg) veznog reda u kojem je Gračanova momčad izuzetno jaka. Na toj poziciji na izbornikovom popisu nema ni Palaverse, a na EURO ne putuje, iako je igrao u kvalifikacijama, ni bivši igrač Osijeka, ozlijeđeni Robert Mudražija.


- Pozvali smo 25 igrača s obzirom na neke postojeće ozljede, a nije isključeno ni da se netko ozlijedi u nadolazećem razdoblju. Na svim smo pozicijama pokušali imati po dva igrača, dok na desnom beku imamo igrače koji mogu biti i stoperi. Najmanje problema imamo u veznom redu, svi dobro igraju u kontinuitetu. Što se napada tiče, Jakoliš je bio dobar u kvalifikacijama, ali nema kontinuitet te smo pozvali i Kulenovića, pa ćemo vidjeti tko će na posljetku ići na Europsko prvenstvo - kazao je izbornik mladih Vatrenih Nenad Gračan, na čijem su se popisu za "akciju EURO" našli vratari Josip Posavec, Ivo Grbić i Adrian Šemper, braniči Duje Ćaleta-Car, Borna Sosa, Filip Benković, Petar Mamić, Filip Uremović, Nikola Katić, Domagoj Bradarić, Toni Borevković, Branimir Kalaica i Marijan Čabraja, veznjaci Nikola Vlašić, Ivan Šunjić, Luka Ivanušec, Toma Bašić, Nikola Moro, Lovro Majer i Kristijan Bistrović te napadači Alen Halilović, Josip Brekalo, Marin Jakoliš, Robert Murić i Sandro Kulenović.
- Želimo napraviti dobar rezultat i ova generacija to može, a vodilja nam je A reprezentacija. Uz zajedništvo, kompaktnost i disciplinu možemo do cilja. Naravno da će biti teško u skupini, ali treba biti optimist, igrači jedva čekaju natjecanje i bit će dovoljno motivirani i disciplinirani - dodao je još Gračan. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike