Sport
NK OSIJEK II

U Siget sa željom za nadigravanjem
Objavljeno 24. svibnja, 2019.
Prvu drugoligašku sezonu nogometaši Osijeka II zaključit će subotnjim gostovanjem kod Hrvatskog dragovoljca. Ovog proljeća nisu im cvale ruže u susretima izvan Gradskog vrta, jer dosad nisu uspjeli osvojiti ni jedan jedini bod. Ostala im je još ova, posljednja, prilika da to promijene i svakako će je pokušati iskoristiti. To je za trenera Ronalda Grnju i njegovu momčad više stvar časti negoli nekakva posebna potreba. Osječani su na visokom četvrtom mjestu, što je i bolji plasman od predsezonskih očekivanja, a žele li na njemu ostati, vjerojatno će im trebati pobjeda u Sigetu. S druge strane, Hrvatski dragovoljac cijele se sezone borio za opstanak. U posljednja dva kola ga je i osigurao, pa će i on taj susret dočekati rasterećen. Jasno, obje će momčadi željeti pobjednički završiti sezonu, imperativa nemaju, pa se može očekivati otvorena i zanimljiva utakmica.

- Sigurno nismo sretni što ovog proljeća na gostovanjima nemamo nikakav učinak. Željeli bismo to promijeniti, ali zbog toga nećemo odustati od našeg načina igre. Na većini gostujućih utakmica igrali smo dobro, ali nas je slaba realizacija onemogućila u osvajanju bodova. Nadigravali smo se sa svima, nismo igrali podređenu ulogu nigdje, pa ni protiv Varaždina, koji će sljedeće sezone igrati u eliti. Istom ćemo težiti i protiv Hrvatskog dragovoljca. Ne trebamo uopće biti opterećeni bodovnim učinkom u gostima u nastavku sezone, nego trebamo razmišljati o načinu igre koju ćemo prezentirati. Najvažnije je kroz igru svarati prilike i vjerovati kako će nas ovaj put poljubiti sreća kada je u pitanju realizacija - rekao je Ronald Grnja, trener Osijeka II.

Priliku za igru Grnja će opet dati i nekolicini juniora, poput Bliznaca i Durdova, koji su ovog tjedna osvojili trofej hrvatskog kupa.

Vjerojatni sastav: Barešić, Lišnić, Gačić, Radeljić, Todoroski, Plum, Bliznac, Hudećek, Todorov, Dago, Durdov. D.Keler
Možda ste propustili...

STIŽE RIBOLA KAŠTELA

Uhvatiti zalet za završnicu

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

Najčitanije iz rubrike