Sport
OSJEČANKE PROTIV DINAMA

Trener Rudež se oporavlja, Nada vodi ekipu s klupe
Objavljeno 25. svibnja, 2019.
Osječanke imaju problema s ozljedama i bit će nekompletne na Maksimiru, a ozljeđen im i trener

Nekompletne će nogometašice Osijeka ići na subotnje, posljednje ovosezonsko gostovanje u Zagreb, gdje će im od 19 sati suparnik biti Dinamo.

Ne zna se tko će od igračica aktualnih prvakinja Hrvatske otputovati na ogled u Maksimir jer ima nekoliko ozlijeđenih koje će se čekati do posljednjeg trenutka. Poznato je, međutim, da ih s klupe neće voditi Tihomir Rudež jer mu je ovoga tjedna puknula Ahilova tetiva i nakon operacije morat će mirovati nekoliko dana, tako da će ekipu u tome susretu 17. kola voditi Nada Deže u debitantskoj ulozi. U nezgodnom trenutku jer "zečice" ne smiju načiniti krivi korak kako bi ga zadržale s vodećim Splitom koji je u posljednjem kolu gost na "Mačkamami". Tada ga treba dočekati u aktualnom zaostatku od tri boda koliko, dakle, večeras treba uzeti u Maksimiru. Osječanke izvjesno očekuje teži sezonski zadatak budući da je ekipa Dinama trećeplasirana i sigurno ima golemi motiv gošćama pokvariti planove.

- Znamo da nas čeka iznimno motivirani protivnik koji je na putu povratka stare slave. Samo, međutim, na putu jer mu za naše dostizanje treba još dosta, a to namjeravamo zorno demonstrirati večeras u Maksimiru. Susret, zapravo, ovisi o nama, odnosno angažmanu igračica, u što uopće ne dvojim jer kada god iziđu na teren, daju maksimum, a to u državnom okvirima uobičajeno bude dostatno za pobjedu. Neovisno o tome tko se suprotstavio "modrom" sastavu, vjerujem da će ga nadjačati, a za ukupan rezultat ne mogu jamčiti jer je protivnik ipak zahtjevniji od brojnih prethodnih. Zadržat ćemo, međutim, bolju gol-razliku od Splićanki uoči posljednje runde kako bi nam posao bio donekle olakšan. Danas nije sigurno lagan, ali ipak je kvaliteta na našoj strani kao i duh trenera Rudeža, koji je dao osnovne smjernice za večerašnji zaključni ovosezonski gostujući susret - pričala je debitantica Nada, koju u nogomenom svijetu mnogi pamte po djevojačkom prezimenu Bešker.

Dražen Lekšan
Parovi 17. kola
Dinamo (Zagreb) - Osijek, Katarina Zrinski (Čakovec) - Rijeka, Viktorija (Slavonski Brod) - Agram (Zagreb), Neretva (Metković) - Marjan (Split) i Split - Pregrada.
Možda ste propustili...

TALENTIRANI NAPADAČ 17-GODIŠNJI MISLAV ĆUTUK

Mogao u Juve, ali ostaje u Dinamu

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

Najčitanije iz rubrike