Osijek
OŠ FRANJE KREŽME PROSLAVIO 55. ROĐENDAN

Radionice, maraton, priredba i koncert
Objavljeno 25. svibnja, 2019.
Zanimljivim programom u školi i na školskom igralištu pod zajedničkim sloganom ‘‘Daj 5 za 55!‘‘, Osnovna škola Franje Krežme u četvrtak je obilježila svoj 55. rođendan. Sve je počelo s radionicama za učenike i roditelje, njih čak 17, raspoređenima u učionicama po cijeloj školi, na kojima je sudjelovalo više od 300 djece i njihovih roditelja, a nakon njih je uslijedio tradicionalni Krežmin mini maraton, koji je otrčalo oko 150 učenika, roditelja, ali i učitelja ove osnovne škole.

- Škola treba djecu učiti i kako se zabaviti, a ne samo učiti i učiti. Pripremili smo brojne radionice, čija je zajednička tema ‘‘igra‘‘. Kroz njih smo nastojali pokazati da je igra sveprisutna u životu. Uz igru se može učiti - kao igru možemo doživjeti, primjerice, kemijske procese ili matematiku. Kao što vidimo na igralištu, upravo kreće mini maraton, naša višegodišnja manifestacija. Svi koji su se prijavili trčat će jednim dijelom promenade, do Parka kralja Petra Krešimira IV, pa natrag do škole. Djeci je posebno zabavno trčati sa svojim roditeljima i učiteljima. Pripremili smo i medalje, tako da se sve to jako željno iščekuje - rekla nam je organizatorica lijepe rođendanske proslave, profesorica razredne nastave Ksenija Vilić.

Nakon mini maratona uslijedila je svečana priredba na pozornici u školskom dvorištu koja je obilovala pjesmom i plesom veselih osnovnoškolaca. Bogat program kraju je priveden koncertom legendarne osječke grupe Lavine, jednog od najstarijih rock-bendova u Hrvatskoj, čija su čak tri člana godinama dolazila na roditeljske sastanke svoje djece u OŠ Franje Krežme, pred koju danas ponosno dolaze po svoje unuke. D. Miklić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike