Sport
ORGANIZATORI PODIŽU GRANICE

U 11. izdanju još veća iznenađenja za sve
Objavljeno 24. svibnja, 2019.
Kada su predsjednika Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevu Tkalčeca čelnici Svjetske gimnastičke federacije priupitali “Što ćemo u Osijeku očekivati ove godine”, odgovor im je bio: “E pa dopustite da Vas iznenadimo”. Doista, sve su osobe i iz samog gimnastičkog vrha, koje su uopće bile u Osijeku, oduševljene načinom kako to, prije svih GD Osijek Žito, uz krovnu organizaciju Hrvatski gimnastički savez, uspijevaju već na ovoj razini organizirati natjecanje. Dakako, organizatori svake godine pomiču granice. Ono što više nije iznenađenje broj je zemalja sudionica.

- Ovogodišnje 11. izdanje donosi 30 zemalja sudionica, a svake godine jedna smo od najposjećenijih etapa Svjetskog kupa. Konačno smo uredili taj Svjetski gimnastički kup da u sportskom smislu funkcionira kao švicarski sat. Mislim da gotovo nikakve zamjerke nemaju sami natjecatelji, a vjerujem kako slično misle i svi oni gledatelji koji dođu u Osijek gledati gimnastiku. Naravno, prvi je cilj uvijek da natjecateljski dio prođe u najboljem redu. I doista, svih ovih prijašnjih deset godina nije bilo nikakvih sličnih trzavica, a dokaz tome je da se svi rado vraćaju u Osijek - pričao je direktor natjecanja Vladimir Mađarević.

Dobro world cup, prema njegovu mišljenju, postao je prepoznatljivi sportski brand.

Mislim da smo Dobro world cup uspjeli brendirati kao najbolju sportsku priredbu u našoj regiji, a, prema mišljenju Državnog ureda za šport, ovo je druga najbolja priredba u Hrvatskoj koja se organizira na ovoj razini, odmah iza skijaške Snježne kraljice. Po uzoru na to natjecanje, i ove godine u petak u Parku Petra Krešimira IV organizirat ćemo izvlačenje startnih brojeva finalista ne bi li i na taj način predstavili vrhunske gimnastičare građanima.

Osijek je službena etapa Svjetskog kupa. Mađarević otkriva i promjene.

- Zasad se kod nas skupljaju bodovi za konačni poredak po spravama Svjetskog kupa, a 2020. godine sve su naznake da ćemo ući u natjecanje koje će se bodovati prema ljestvici FIG-e za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Bit će naime pravilo da će se gimnastičari morati kvalificirati za Svjetsko prvenstvo, a to će moći osvajanjem bodova na Svjetskom kupu. Prema svim našim saznanjima, Osijek ne samo da će biti jedno od tih natjecanja nego je prvi koji je ušao uopće u taj krug natjecanja s kojeg će se bodovi skupljati za Svjetsko prvenstvo - rekao je Mađarević. K.L.
Možda ste propustili...

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

Najčitanije iz rubrike