Tehno
GLOBAL FINANCE

Zabu proglasio najboljom bankom
Objavljeno 24. svibnja, 2019.
Urednici časopisa Global Finance dodijelili su joj tu prestižnu nagradu nakon opsežnih konzultacija s financijskim menadžerima, bankarima, bankarskim savjetnicima i analitičarima iz cijeloga svijeta kada je odabrana najbolja banka svake zemlje u Središnjoj i istočnoj Europi (SIE). "Ponosni smo što smo primili ovo prestižno priznanje od renomirane institucije kao što je Global Finance. U idućem razdoblju nastavit ćemo se još više fokusirati na potrebe naših klijenata uvođenjem novih tehnologija, oslanjajući se na uravnotežen poslovni model i pripadnost Grupi UniCredit. Ostajemo posvećeni stvaranju poticajnog okruženja za naše klijente, zaposlenike te ekonomskom i socijalnom napretku društva u kojemu poslujemo", rekao je Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke. U ovogodišnjoj dodjeli Best Bank Awards časopisa Global Finance UniCredit je dobio priznanja u sljedećim kategorijama: Najbolja banka u Srednjoj i istočnoj Europi,


Najbolja banka u Bugarskoj, Najbolja banka u Hrvatskoj.


Gianfranco Bisagni i Niccolò Ubertalli, izvršni direktori UniCredita za regiju SIE, izjavili su: "Iznimno nam je zadovoljstvo primiti ovo priznanje našeg izvanrednog učinka u cijeloj regiji SIE, posebice Bugarskoj i Hrvatskoj. Ove smo nagrade osvojili zahvaljujući trudu i predanosti naših zaposlenika klijentima, pružajući im usluge naše jednostavne, uspješne, paneuropske komercijalne banke. Drago nam je što imamo priliku podijeliti ovaj uspjeh UniCredita u regiji Srednje i istočne Europe."


Nagrade se dodjeljuju na temelju mnogo čimbenika, među kojima su: rast imovine, profitabilnost, geografski doseg, strateški odnosi, poslovni razvoj, inovacije u proizvodima te mišljenja analitičara kapitala, analitičara kreditnog rejtinga, bankovnih konzultanata i ostalih stručnjaka iz područja bankarstva. M.R.
Nagrade se dodjeljuju na temelju mnogo čimbenika, među kojima su: rast imovine, profitabilnost, geografski doseg...