Tehno
HUAWEI Y5 2019

Dostupan na hrvatskom tržištu
Objavljeno 24. svibnja, 2019.
Huawei Y5 2019 dolazi s 5,71-inčnim Dewdrop zaslonom koji maksimizira omjer ekrana i kućišta uređaja, a na ovom je uređaju dogurao do impresivnih 84,6 %, što ga, gledajući ovaj parametar, stavlja u kategoriju višestruko skupljih uređaja. Zaslon će istovremeno zadovoljiti sve potrebe za konzumiranjem sadržaja, od gledanja videozapisa do igranja novih mobilnih naslova, pogodan je za korištenje jednom rukom, a ističe se i mogućnošću blokiranja štetnog plavog svjetla certificiranog od strane TÜV Rheinlanda. Glavna kamera rezolucije 13 MP također je poboljšana jer upija 50 % više svjetla zahvaljujući velikom f/1.8 otvoru blende pa je tako moguće zabilježiti omiljene trenutke s više detalja, jasnoće i oštrine. Selfie kamera rezolucije 5 MP opremljena je bljeskalicom pa će fotografije ispasti dobro, čak i u uvjetima slabog osvjetljenja. Selfiji će, zahvaljujući Smart Beauty funkciji, otkriti prirodnu ljepotu u svakoj fotografiji.


Uređaj dolazi s 32 GB interne memorije, a korisnici na raspolaganju imaju i mogućnost njezina proširivanja s pomoću microSD kartica do 512 GB. Jedinstven dizajn s tri utora za kartice omogućuje simultano korištenje dviju SIM kartica i proširivanje memorije uz microSD karticu, a podržan je 4G te dual VoLTE za nesmetanu povezivost.


Korisničko sučelje EMUI 9.0 upareno je s trenutno najsvježijom verzijom Androida, što je rijetkost u ovom cjenovnom segmentu, a uređaj radi izuzetno glatko zahvaljujući brojnim poboljšanjima u brzini sustava te inteligentnom upravitelju zadataka za potpuno iskustvo korištenja. Dodatno, nova generacija 12-nm procesora pametnija je i učinkovitija od nešto starijih procesora.


Još jedna funkcija na Huaweiju Y5 2019 koja se obično viđa samo na skupljim modelima je i automatsko prepoznavanje lica.
Dostupna je i Party Mode funkcija koja korisnicima daje mogućnost da organiziraju vlastitu zabavu bilo kada i bilo gdje. Uz tu je značajku moguće nekoliko Huawei telefona podesiti da sviraju istu glazbu u isto vrijeme za jedinstveni party doživljaj koji će impresionirati svakoga. Huawei Y5 2019 dostupan je za 1099 kuna, a dolazi u Modern Black i Amber Brown izdanjima. M.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike