Sport
NK VIHOR

Za oproštaj dolazi prvak
Objavljeno 22. svibnja, 2019.
Nogometaši Vihora u Novu Gradišku prošli tjedan otišli su s jedinim ciljem - pobijediti Slogu i čvrsto zadržati stečenu poziciju na tablici Treće HNL "istok". Plan im nije uspio. Nisu pobijedili Slogu, ali su zadržali drugu poziciju u ukupnom poretku, ali sad imaju samo bod više od trećeg Čepina te tri od četvrtog Belišća. Prema kazivanju trenera/igrača Vihora Marka Dinjara, gosti su protiv Sloge imali inicijativu, veći posjed lopte, više prigoda, no na kraju su izgubili sa 2:0. No utakmicu u Novoj Gradiški treba arhivirati jer u subotu u Jelisavac stiže prvak Cibalia, a Vihor u posljednjem trećeligaškom kolu ide u Čepin. Tako su pred Dinjarom i suigračima za kraj dva derbija.


- Podbacili smo svi zajedno, Samir Kubala imao je tri mrtve prilike, ali ni jednu nije pogodio. Marin Pavlović nije imao svoj dan, kao ni Jović, Babec i Torčić. Željeli smo, ne mogu reći da je htijenja nedostajalo, pobjedu i čvrsto drugo mjesto na tablici, ali sami smo si napravili probleme pred dolazak Cibalije - kaže Dinjar koji je bio itekako nezadovoljan nakon susreta. Od Vihora se očekivao pun plijen, ali Sloga je priredila iznenađenje.


- Nismo igrali dobro, ali nismo imali ni sreće. Nismo uspjeli zabiti gol, lopta se šetala po liniji, ali nije htjela u gol. To je nogomet, trebala je to biti lagana utakmica u kojoj smo računali na bodove, ali smo ostali bez ičega.


Do kraja prvenstva na trećeligaškom istoku su dva kola, u subotu na jelisavačku "Koreju" stiže Cibalia, a potom za kraj susret protiv Čepina od kojega je Vihor nedavno u Kupu izgubio sa 3:0.
- Domaći susret s Cibalijom prilika je da se napravi nešto lijepo za završetak sezone. Vjerujem i očekujem da svatko pruži maksimum, najvažnije je da svi budemo zdravi. Slogu moramo zaboraviti i okrenuti se prvaku - zaključio je igrač i trener Vihora Marko Dinjar. S. Sobodić
Najčitanije iz rubrike