Regija
ODLIČNE VIJESTI ZA STANOVNIKE BROĐANACA I HABJANOVACA

Počelo postavljanje LED rasvjete
Objavljeno 23. svibnja, 2019.
BROĐANCI/HABJANOVCI - Kako nam je potvrdio načelnik Općine Bizovac Srećko Vuković, ovih se dana u naseljima Općine Bizovac, Brođancima i Habjanovcima, intenzivno izvode građevinski radovi u sklopu projekta gradnje prve faze moderne ulične LED javne rasvjete, koja će zamijeniti staru i dotrajalu rasvjetu u ovim selima.

- Za svaki pojedini projekt rekonstrukcije javne rasvjete, i u Brođancima, i u Habjanovcima, u bizovačkom općinskom proračunu u 2019. godini osigurano je po 500.000 kuna. U realizaciji toga Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, na temelju prethodnog natječaja i prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice, pomoći će nam sufinanciranjem realizacije gradnje prve faze javne rasvjete u Habjanovcima u Školskoj i Novoj ulici s iznosom od 150.000 kuna - naglašava načelnik Vuković, koji je za realizaciju tog projekta u utorak, 21. svibnja 2019., u Zagrebu potpisao ugovor s Gabrijelom Žalac, ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Bizovčani žele u sljedećem razdoblju većinu postojeće javne rasvjete u svojim naseljima zamijeniti novom LED rasvjetom koja će u velikoj mjeri smanjiti troškove. L.A.
Najčitanije iz rubrike