Dome slatki dome
VRT - KOSILICA EINHELL GE-CM 36/47 HW LI

Baterijska snaga za uvijek uredan i lijep travnjak
Objavljeno 23. svibnja, 2019.
Jedan od najboljih modela akumulatorske kosilice dobili smo priliku i testirati

Jednom kada isprobate akumulatorsku kosilicu poput vrhunskog modela Einhell GE-CM 36/47 HW Li, povratak na benzinski model bit će poput povrataka u daleku prošlost

Einhell je svojim Power X-Change sustavom baterija unio pravu malu revoluciju – baterijom možete pogoniti sve – od alata do kosilice, a jedan od najboljih modela iz ponude dobili smo priliku i testirati.Elektrifikacija, odnosno, bolje rečeno, pogon na baterije sve više zahvaća brojne sfere naših života - od romobila, bicikala, automobila, pa do ručnih alata, ali i opreme za održavanje vrta. U svim ovim segmentima prednost pogona na baterije, odnosno električnu energiju nemjerljivo je bolja od pogona na motor s unutarnjim izgaranjem. Jednom kada isprobate akumulatorsku kosilicu poput vrhunskog modela Einhell GE-CM 36/47 HW Li, povratak na benzinski model bit će poput povrataka u daleku prošlost.

Einhell GE-CM 36/47 HW Li pruža izuzetnu snagu i širok zahvat košnje od 47 cm.

Revolucija
Einhell je prije nekoliko godina predstavio sustav baterija Power X-Change kojim je ne samo nadogradio svoju ponudu alata nego i uveo pravu malu revoluciju među ponudom alata i strojeva. Naime, ovaj sustav baterija i punjača međusobno mogu dijeliti brojni uređaji iz ponude Einhella. Ovo je izvrsno jer ako se odlučite za Einhell alate možete doslovno imati samo jedan punjač i nekoliko baterija koje ćete dijeliti među svim alatima. Ako se pitate koliko je ovaj asortiman alata velik, reći ćemo samo da je jako velik. U brojkama, na raspolaganju vam je trenutačno više od 100 raznih alata i uređaja koji koriste Power X-Change sustav, a ova brojka i raste. Od bušilica, udarnih odvijača, pila, usisavača, puhača, trimera, kosilica, izbor je uistinu bogat. Toliko bogat da se usuđujemo reći kako Einhell predstavlja i jedan od najpotpunijih brendova za alat i uređaje kućnih, ali i profimajstora. Bitno je spomenuti kako je sam sustav napajanja Power X-Change 18-voltni, no neki od alata kombiniraju dvije baterije za veću snagu, pa je takav alat 36-voltni. Upravo takav je sustav i na kosilici Einhell GE-CM 36/47 HW Li. Osim toga, ova kosilica nudi i takozvani Double TwinPack, gdje na raspolaganju zapravo imamo utore za četiri baterije - kada se isprazne dvije baterije, kosilica automatski prebacuje na ostale dvije baterije i dobivate dvostruko veću autonomiju košnje. Ovo je izuzetno praktično i zanimljivo rješenje.

Vrhunske mogućnosti
Einhell GE-CM 36/47 HW Li pruža izuzetnu snagu i širok zahvat košnje od 47 cm. Visina košnje prilagođava se centralno u šest točaka, od 3 do 6,5 cm visine. Kosilica u radu nudi pet mogućnosti: košenje, malčiranje, bočno izbacivanje, stražnje izbacivanje s deflektorom i prikupljanje trave u veliku košaru kapaciteta 75 litara. Sama metalna konstrukcija kosilice izuzetno je robusna, a manevriranje je lako zahvaljujući velikim kotačima. Paljenje kosilice na gumb te snaga i mogućnosti koje pruža Einhell GE-CM 36/47 HW Li teško je usporediti s ijednom konvencionalnom kosilicom. Nakon košnje, na držalu kosilice praktično je smještena lopatica za čišćenje, a zgodno je što konačno možete kosilicu preokrenuti i očistiti bez straha od izlijevanja goriva ili ulja. Osim, dakako, svih navedenih prednosti u odnosu prema klasičnim kosilicama, tu je i ušteda na gorivu koje postaje sve skuplje, ali i ušteda (i financijska i vremenska) na održavanju kojeg kod Einhell GE-CM 36/47 HW Li nema. Einhell GE-CM 36/47 HW Li zaslužuje naše preporuke, a planirate li kupnju i drugih Einhell Power X-Change alata izbor je logičan. Za kraj ostaje cijena od oko 3700 kuna, što, iako se čini puno, s obzirom na sve mogućnosti, zapravo je povoljno. Ako ste u potrazi za kosilicom svoga travnjaka, Einhell nudi i manje modele, no uz GE-CM 36/47 HW Li znajte kako imate najbolje što se nudi.
Marin Režić
Bez četkica za mnogo bolji učinak
Einhell GE-CM 36/47 HW Li pokreće motor bez četkica, što sugerira i Brushless naljepnica na kućištu. Električni motor bez četkica nudi puno više snage (do 25 %), znatno je izdržljiviji (do 100 %) od klasičnih motora s četkicama, a osim toga, Brushless motor je i efikasniji, pružajući do 50 % dulji rad od klasičnih električnih motora. Za pokretanje kosilice u paketu stižu dvije baterije od četiri Ah, koje će biti dostatne za oko 500 m2 travnjaka, a uz njih tu su i dva punjača. Za one koji traže više svakako preporučujemo nabavu dodatne dvije baterije od četiri Ah ili idealno dvije 5,2 Ah PXC Plus baterije koje predstavljaju najnapredniju i najveću bateriju iz Einhella. S njima Einhell GE-CM 36/47 HW Li nam nudi košnju i daleko više od 1000 m2, a to je već površina koja će zadovoljiti i najzahtjevnije. Umetanjem baterija i svojevrsnog sigurnosnog ključa u kosilicu spremni ste za košnju.
Možda ste propustili...

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

Najčitanije iz rubrike