Sport
VINKOVČANI DOBILI LICENCU ZA DRUGU HNL

Cibalia u višem rangu
Objavljeno 21. svibnja, 2019.
U Vinkovcima napokon mogu odahnuti jer Cibalia sigurno ide u Drugu HNL! Nebeskoplavi nogometaši odavno su na trećeligaškim terenima izborili ulazak u viši rang natjecanja, no bilo je problema oko licence. U prvom krugu licenciranja HNS je odbio Cibaliju, sumnjalo se da je "stop" stigao zbog financija iz kluba su tvrdili "novac nije problem, pali smo na nekim sitnicama i to ćemo ispraviti". I čini se da su to i ispravili, jer jučer je HNS objavio tko je ispunio zahtjeve za licencom, a među onima koji su "prošli popravni" nalazi se i Cibalia. Ispunjeni su svi uvjeti i Vinkovčani su dobili licencu za drugoligašku sezonu 2019./2020. I tek sada može početi slavlje u Vinkovcima, naime, momčad je prije nekoliko godina i teoretski osigurala naslov prvaka Treće HNL "istok", a nakon objave HNS-a slagalica je potpuna i Cibalia se već može okrenuti sljedećoj sezoni.

- U ovom trenutku beskrajno sam sretan čovjek. Ono što smo si na početku zacrtali polako se ostvaruje. Prvo je naša momčad osigurala i uvjerljivo osvojila prvo mjesto u trećeligaškoj konkurenciji, a evo sada smo dobili i licencu. Sada nam predstoji priprema za drugoligaško natjecanje i moramo odmah reći da nećemo već sljedeće sezone jurcati prema povratku u Prvu ligu, ne prije negoli stvorimo dovoljno čvrste temelje za to. Sada ćemo na centralnoj svečanosti u povodu 100. obljetnice kluba, koju slavimo 31. svibnja, imati još više razloga za slavlje. Na kraju bih zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji povratka Cibalije u viši rang natjecanja, zadovoljno je pričao predsjednik Cibalije Mijat Kurtušić.

Sada i u stručnom stožeru mogu odahnuti. Njihov dobar rad i sav trud koji su uložili bit će nagrađen prelaskom u drugoligašku konkurenciju. Zadovoljni mogu biti i navijači, oni uvijek žele jaku i Cibaliju u Prvoj ligi, ali klub je u jedom trenutku duboko zaglibio i lijepo je vidjeti da ne tone dublje, nego se polako vadi iz problema. Ultrasi su svakako jedna od svjetlijih točaka kluba, najvjerniji navijači nisu ostavili Cibaliju ni kada su joj mnogi okrenuli leđa, vjerno su pratili klub i u trećeligaškoj konkurenciji.

Nakon što su u drugom krugu dobili licencu za nastup u Drugoj HNL, Vinkovčani se moraju okrenuti radu, jer neće biti lako osigurati financijska sredstva za sljedeću sezonu. Druga liga više košta, a momčadi će trebati i nekoliko igračkih pojačanja. A. Grgić

 
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku