Kultura
USPJEH UČENIKA GŠ MILKA KELEMENA

Damjanu Krupi dva zlata
Objavljeno 22. svibnja, 2019.
SLATINA

Na Međunarodnom natjecanju iz solfeggia, koje je u sklopu International Music Masterclass and Competition održano u Mariboru, nastupio je i Damjan Krupa, učenik 3. razreda Glazbene škole Milka Kelemena. On je prvi učenik koji je predstavio svoju školu izvan granica države na ovakvom tipu natjecanja.

U pisanom dijelu natjecanja, koje je obuhvaćalo glazbenu teoriju, Damjan je osvojio 98 bodova, a koliko je njegov rad bio superioran pokazuje razlika u osvojenim bodovima. Na drugo mjesto plasirala se učenica koja je ostvarila 82 boda. U skladateljskom dijelu natjecanja Damjan je jedan od četiri natjecatelja koja su osvojila zlato i time je postao najuspješniji natjecatelj. U sklopu natjecanja održan je i koncert na kojem je Damjan prvi put javno izveo svoje djelo. Ravnatelj škole Antonio Brzica uputio je čestitke mentorici Sandri Pavić i njezinu učeniku.

Iako je tek u trećem razredu, Damjan Krupa već ima niz zapaženih uspjeha. Na 1. županijskoj smotri mladih glazbenika održanoj u Virovitici u disciplini solfeggio nastupilo je i 17 učenika iz Slatine. Među njima bio je i Damjan Krupa, koji je u II. kategoriji osvojio I. nagradu s 95,88 bodova (učiteljica Andrea Kligl). P. Ž.
Možda ste propustili...

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

Najčitanije iz rubrike