Osijek
HRVOJE KUČAN O NATJEČAJIMA ZA ZAKUP U SREDIŠTU:

Grad uspješan u iznajmljivanju lokala
Objavljeno 22. svibnja, 2019.
U povodu članka "Posljednja se popularna trgovina odselila s Trga", Hrvoje Kučan, pročelnik Upravnoga odjela za gospodarenje imovinom i vlasničkopravne odnose Grada Osijeka, objašnjava što glede toga poduzima lokalna samouprava, s obzirom na to da je Grad Osijek vlasnik brojnih lokala u najužem središtu grada.

- Možemo sa zadovoljstvom utvrditi da je gradska uprava iznajmila sve svoje poslovne prostore u središtu grada. Samo ih u Pothodniku imamo 35 i u tijeku je sklapanje dvaju novih ugovora o zakupu za uredsku i trgovačku djelatnost. Vodimo računa o interesu mogućih zakupnika pa nudimo više različitih djelatnosti koje se mogu obavljati u poslovnim prostorima te mogućnost niže početne cijene. Premda se na mrežnim stranicama Grada Osijeka može pronaći podatak da je slobodno 20 poslovnih prostora, gotovo je polovina neuvjetna za davanje u zakup, jer je riječ o tavanima, podrumima i katakombama, koje će biti uređene novcem iz EU fondova, te će u najkraćem roku biti uklonjeni s popisa - kaže Kučan.

Na posljednjem je natječaju za zakup Grad ponudio svih deset slobodnih i uvjetnih poslovnih prostora koje je imao. Javilo se sedam ponuđača, a sklapanje ugovora o zakupu je u tijeku. Sama procedura s obzirom na žalbene rokove i potpisivanje ugovora zna potrajati i mjesec dana od otvaranja ponuda pa se ti poslovni prostori ne uklanjaju iz rubrike slobodnih sve dok s novim zakupnikom ne bude potpisan ugovor, objašnjavaju. Samo tri poslovna prostora nisu našla novog zakupnika na posljednjem natječaju, a riječ je o onima u Kašićevoj 8 (25,80 m2), Kanižlićevoj (41,8 m2) i Ulici Hrvatske Republike 43 (12,60 m2). E.N.
Možda ste propustili...

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana