Osijek
SREDNJOŠKOLSKA RUNDA PRVI PUT U OSIJEKU

Filmske projekcije bit će kod Rondela
Objavljeno 22. svibnja, 2019.
Filmska RUNDA u suradnji s Filmskom revijom mladeži i Four River Film Festivalom iz Karlovca te filmašima iz srednjih škola s područja Osijeka organizira Srednjoškolsku RUNDU, projekciju filmova Filmske revije mladeži čiji su autori srednjoškolci. Filmovi će se u četvrtak, 23. svibnja, s početkom u 19.30 prikazivati kod Rondela u Tvrđi, a ulazak na projekciju je besplatan.

Srednjoškolska RUNDA na rasporedu je samo tjedan dana prije Filmske RUNDE i dat će odličan uvod u bogat program koji nas očekuje u petak i subotu, 31. svibnja i 1. lipnja, u Kazamatu, kada će se ondje odvijati revija kratkog hrvatskog filma.

"Ova jedinstvena manifestacija u Osijeku pruža mogućnost da Osječani prvi put vide filmske uratke svojih srednjoškolskih kolega iz cijele Hrvatske, da raspravljaju o filmu, uče i pritom se odlično zabave. Filmski blok od sat vremena uključit će kratkometražne filmove svih rodova i žanrova s Filmske revije mladeži, prema izboru selektora Davida Gaše, maturanta II. gimnazije Osijek, koji se bavi filmskom i glazbenom kritikom, filmom i kazalištem‘‘, kažu iz Filmske RUNDE.

Filmska RUNDA kontinuirano radi na društvenoj promjeni koja pokazuje svoje prve pomake kroz aktivnosti volontera i razvoja mlade publike te njihova interesa za filmski medij. U fokusu su projektnih aktivnosti srednjoškolci s područja Osječko-baranjske županije, koji preko programa Filmske RUNDE imaju priliku iz godine u godinu upoznavati se s filmskim zanimanjima preko radionica, umrežiti se s umjetnicima i aktivno raditi na ostvarivanju svojih filmskih ideja.

Aktivnost programa provodi se uz financijsku podršku HAVC-a, DHFR-a, Zaklade ‘‘Kultura nova‘‘, grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. D. Miklić
Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

Najčitanije iz rubrike