Osijek
MINISTAR DRŽAVNE IMOVINE GORAN MARIĆ KOD ŽUPANA ANUŠIĆA

Vlasnički odnosi nad zgradom SUVAG-a napokon riješeni
Objavljeno 21. svibnja, 2019.

Nakon gotovo 30 godina riješeni su pravno-imovinski odnosi nad zgradom u Strossmayerovoj ulici 6, a u kojoj je smještena Poliklinika SUVAG.

​Naime, u utorak je u kabinetu župana osječko-baranjskog ministar državne imovine Goran Marić stavio potpis na diobni ugovor uspostave vlasništva nad tom građevinom, a koja je po etažama sada podijeljena na Osječko-baranjsku županiju, kojoj je pripalo 447 četvornih metara, Republiku Hrvatsku, koja je ostala u vlasništvu 913 četvornih metara, te privatno vlasništvo nad trećom etažom od 372 četvorna metra, a koje je upisano na ime Tomislava Vuletića. Prema riječima ministra Marića, riječ je o jednom od najkompleksnijih imovinsko-pravnih problema u Osječko-baranjskoj županiji s kojim se do sada ni jedna vlast nije željela uhvatiti ukoštac. "Problem smo imali samim time što je godinama bilo upisano kao društveno vlasništvo, kojega danas više nema, a onda su u takvom vlasništvu pravo korištenja imale i fizičke osobe i županija i država. To je trebalo podijeliti u etažno vlasništvo, što smo sada konačno napravili. Ovime smo stvorili pretpostavke za normalno funkcioniranje svih koji su tamo smješteni", naglasio je ministar Goran Marić.

Ministar državne imovine ovom je prilikom potpisao ugovor o zakupu poslovnih prostora u vlasništvu države s privatnim poduzetnicima te kupoprodajne ugovore s dva kupca garaža u državnom vlasništvu. "Zanimljivo je da smo u posljednja tri mjeseca potpisali 20 ugovora samo na području Osječko-baranjske županije. O tome koliki je to broj dovoljno govori podatak da su u proteklih 27 godina na području pet slavonskih županija bila potpisana samo četiri ugovora. Svi su ostali prostori bili korišteni bespravno i nitko se nije brinuo o tome. Ova je Vlada jedina napravila zaokret i izmijenili smo zakonski okvir, a strateški su nam partneri postali jedinice lokalne samouprave. Svakog se dana realizira na desetke novih projekata i nema grada i općine gdje nismo krenuli i revitalizirali svaku stopu. Najmanje je važno tko je titularni vlasnik neke nekretnine ako nema projekata koji će ju oživiti. Ako mi potpišemo da prenosimo vlasništvo na grad ili županiju, ništa se neće dogoditi ako nema projekata za tu nekretninu. Stoga pozivam sve koji imaju projekt u kojemu im problem stvara samo imovinsko-pravna situacija s državom da nam se jave i u roku od tri dana bit će pozvani da prezentiraju projekte. To je posebno važno za Slavoniju i Baranju‘‘, naglasio je ministar Goran Marić.

Župan Ivan Anušić podsjetio je kako je Ministarstvo državne imovine čest gost, uz pomoć kojeg su riješena do sada mnoga otvorena pitanja na području Županije. "Problem SUVAG-a pokušava se riješiti još od 1994. i tek smo sada uspjeli u tome. To je vrlo bitno za daljnje djelovanje ove zdravstvene ustanove, koja se sada može prijavljivati na projekte iz fondova Europske unije", naglasio je župan Anušić.

Nefreteta Z. Eberhard
Uskoro projekt koji mijenja vizuru grada
Župan Ivan Anušić najavio je jučer i skorašnje potpisivanje ugovora s ministrom Goranom Marićem, a koji će navodno potpuno promijeniti vizuru grada.

- Nakon potpisivanja ugovora o SUVAG-u ostajemo na sastanku i rješavamo jedan od najvećih projekata koji će uskoro biti predstavljen javnosti. Vrlo ćemo brzo doći s potpisom ugovora - najavio je župan Anušić.
Možda ste propustili...

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti

Najčitanije iz rubrike