Autoglas
TOYOTA HIBRIDNI DAN I INTEGRA DUNDOVIĆ

Camry, nova Toyotina limuzina, predstavljena je u Osijeku
Objavljeno 21. svibnja, 2019.

Živo je bilo protekle subote na drugom katu i vanjskom parkiralištu Trgovačkog centra Portanova. Velik broj posjetitelja sa zanimanjem je pohodio Toyota Hibridni dan, gdje su svi zainteresirani mogli iskusiti pravo zadovoljstvo u vožnji Toyotinim hibridnim automobilima.

U zatvorenom prostoru drugog kata Portanove osječku je premijeru, u organizaciji tvrtke Integra Dundović, imala nova Toyota Camry, koja se nakon 15 godina stanke u svojoj osmoj generaciji vratila u Europu, i to kao hibrid, uz četiri dostupna paketa opreme. U Toyoti su Camry pametno pozicionirali između dva također nova automobila, Corolle i RAV-a. Camry najnovije generacije proizvod je filozofije dizajna i inženjeringa nove globalne arhitekture (TNGA). Ona postavlja privlačan stil i orijentaciju na "zabavu u vožnji" na jednaku razinu s premium kvalitetom izrade, pouzdanošću i sigurnošću. To je ono što se traži u Europi, koja je vrlo zahtjevno tržište za inženjere iz autoindustrije. Jedna od ključnih prednosti usvajanja nove GA-K platforme je što je Toyoti pružila priliku da potpuno, od temelja revidira svaki aspekt dizajna i inženjeringa limuzine srednje veličine. Bočna je silueta vozila niža, sjedi se niže nego prije, a baterije više nisu u prtljažniku, nego ispod stražnje klupe. Sve to pridonosi nižem težištu i boljim voznim karakteristikama. Dodajmo kako na hibridnu bateriju Toyota daje 10-godišnje jamstvo. Kako su nam rekli njezini konstruktori, ova generacija Camryja s hibridnim motorom izrazito je fokusirana na privlačno iskustvo vožnje. Nisu u fokusu bili samo smanjenje potrošnje goriva ili ekovožnja nego i to da vožnja ipak bude doživljaj. Sve u svemu, novi Camry ima sve potrebne sastojke da začini tržište limuzina srednje klase, pogotovo vrhunskim odnosom uloženog i dobivenog. Svi koji žele i dalje pogledati novi Camry, mogu to učiniti u autosalonu Integre Dundović u Huttlerovoj 31 u Osijeku.

Živo je bilo i na parkiralištu ispred Portanove, gdje su zainteresirani mogli provozati najnoviju generaciju najprodavanijeg vozila u povijesti, Toyota Corollu, u tri verzije karoserije, prvi put s novom hibridnom tehnologijom, te novu Toyotu RAV 4. Upravo tek s osjetom vožnje može se steći prava slika o izuzetnoj kvaliteti tih Toyota automobila. Nas su, bez uljepšavanja slike, uistinu oduševili. M.Bugarić