Crna kronika
NEODGOVORNI U PROMETU

Čak 246 prekršaja u samo tri dana
Objavljeno 21. svibnja, 2019.
OSIJEK - Tijekom proteklog vikenda policajci su zabilježili 246 prometnih prekršaja. Od ukupnog broja 21 vozač imao je viška alkohola u krvi, od čega 16 vozača automobila, dva vozača kamiona, dva biciklista i mopedist. I ovog vikenda najviše je u prometu zaustavljeno prebrzih vozača, njih 117. Između ostalog, još 22 osobe nisu koristile sigurnosne pojaseve, deset vozača koristilo je mobitele za vrijeme vožnje, šest ih je upravljalo neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima, jedan vozač vozio je pod zabranom, a jedan je odbio testiranje na droge.


Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača od 2,74 promila policajci su izmjerili 34-godišnjem vozaču automobila koji je zaustavljen u subotu u 4.20 sati u Ulici kralja Petra Svačića u Osijeku. U petak u 1.01 sat, u Čemincu, zaustavljen je automobil kojim je upravljao 63-godišnjak s 1,48 promila. Vozač je odveden na triježnjenje. Međutim, 34-godišnjak koji je istoga dana zaustavljen na Vinkovačkoj cesti u Osijeku je uhićen, jer je vozio dok je imao zabranu upravljanja vozilima B kategorije. Uhićen je i 34-godišnjak koji je pod zabranom vozio automobil u subotu, u 4.20 sati, na križanju Vukovarske ulice i Ulice kralja Petra Svačića u Osijeku.


Na triježnjenju je završio 58-godišnjak koji je u petak u 22.05 sati zaustavljen u Belom Manastiru, a vozio je bicikl sa 1,97 promila alkohola u krvi. U subotu u 16 sati, u osječkoj Ulici Antuna Kanižlića, zaustavljen je automobil kojim je 45-godišnjak upravljao s 1,88 promila alkohola u krvi. Ovaj vozač je uhićen. Također, u subotu u 22.10 sati, u Našicama se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom, a kod jednog od sudionika, 58-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,37 grama po kilogramu. U nedjelju, 19. svibnja, u 1.05 sati na državnoj cesti broj 212 između Zmajevca i Batine, policajci su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 25-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,9 grama po kilogramu. Ovaj vozač odveden je u policijsku postaju dok se ne otrijezni.

U Požeško-slavonskoj županiji policija je za vikend zabilježila 59 prometnih prekršaja, a sedam vozača bilo je pijano. Najveća izmjerena koncentracija alkohola u krvi vozača iznosila je 2,66 promila. S.Lacić
Najveću koncentraciju od 2,74 promila policajci su izmjerili 34-godišnjem vozaču automobila u Osijeku
117

vozača u Osječko-baranjskoj županiji vozilo je brže nego što je dopušteno
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike