Sport
NIŠTA NOVO U HRVATSKOM RUKOMETU

PPD Zagreb slavi svoj 26. naslov
Objavljeno 20. svibnja, 2019.
U hrvatskom rukometu ništa novo i neočekivano! Momčad PPD Zagreba još je jednom pokazala tko je gazda, nastavila je dominaciju i osvojila još jedan trofej. Zagrepčani su u finalu Kupa Hrvatske na terenu porečke dvorane Žatika pobijedili gradskog suparnika Dubravu sa 35:28 (19:11) i stavili još jedan pokal u svoje vitrine.

Bilo je to 28. finale Kupa, a PPD Zagreb osvojio je svoj 26. naslov. Uz njega na listi pobjednika je još samo Metković, koji je u Kupu slavio 2001. i 2002.

Dubrava, koju s klupe vodi naš proslavljeni rukometni vratar Vlado Šola dobro je parirala favoriziranim "zagrebašima" u prvih 20 minuta, ali više od toga nije mogla. U posljednjih deesetak minuta prvog dijela PPD je stisnuo gas i utrpao devet pogodaka, a primio samo dva te na odmor otišao s velikih "plus osam". U drugom dijelu hrvatski je prvak samo održavao uvjerljivu prednost i rutinski priveo utakmicu kraju za konačnih 35:28. U redovima osvajača Kupa najefikasniji je bio Damir Bićanić s osam, David Mandić sa šest te Ivan Sršen i Josip Božić Pavletić sa po pet pogodaka, a kod Dubrave najefikasniji je bio Petar Medić sa sedam golova.

U subotu je u Poreču igrano i žensko finale Kupa, u kojem su rukometašice Podravke Vegete, prema očekivanju, uvjerljivo pobijedile ekipu Sesvete Agroproteinka sa 33:14 (16:6). I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike