Sport
U RK-U NEXE LJUTI NAKON POLUFINALA KUPA

Našičani: U Poreču nije pobijedila bolja momčad
Objavljeno 20. svibnja, 2019.
Zagreb je kvalitetnija momčad, ali to nisu pokazali, kaže trener NEXE-a

Nisu ponovo u Našicama nimalo zadovoljni suđenjem u susretu protiv PPD-a Zagreb u polufinalu Kupa Hrvatske. Bode ih u oči sedam isključenja našičkih rukometaša nasuprot samo jednog zagrebačkog. Identična, ali suprotna statistika je u sedmercima. Za PPD Zagreb ih je dosuđeno sedam, a za NEXE samo jedan. Koji, primjerice, nisu iskoristili.

Odličan derbi
Stoga nakon polufinala Kupa Hrvatske u Poreču, u kojemu je hrvatski prvak stigao do pobjede 33:31, opet se u Našicama najviše priča o suđenju. Premda je za ovaj susret bio delegiran naš najbolji sudački par - Boris Milošević i Matija Gubica.

- Ovo je kontaktni sport, a ispada da smo mi vodili rat i cijelo vrijeme ih tukli, a oni su nas u najmanju ruku mazili. Nemoguće baš da su je u ovakvom susretu samo jedna momčad igrala grubo. Moram naglasiti, Zagreb je bolja i kvalitetnija momčad, ali to sigurno nije pokazala u polufinalu - pričao je Hrvoje Horvat trener NEXE-a.

Ipak, NEXE je u ovoj utakmici primio 33 pogodaka. Njihov igrač Ivan Sršen deset je puta tresao mrežu odličnog Morena Cara.

- Odigrali smo odličnu utakmicu. I u napadu i u obrani, a svojim igračima nemam što prigovoriti. Primili smo deset pogodaka s igračem manje. Kada imaš 12 minuta, igrača manje od suparnika tijekom 60 minuta, onda je jasno kako obrana koliko god bila kvalitetna ne može to sve nadoknaditi. Što se tiče Sršena, moram priznati kako je on odigrao odličnu utakmicu, ali svjesno smo išli zatvoriti njihovu lijevu stranu s obzirom na to da su nam u prijašnjim susretima Bičanić i Vlah načinili jako velikih problema. Jednostavno, Sršen je to odlično iskoristio.

Razočaranje
Kakva je bila reakcija igrača nakon susreta?

- Prije svega golemo razočaranje. Srce me najviše boljelo, gledati njihova tužna lica kada i sami shvaćaju kako su odigrali odličnu utakmicu, a na kraju nisu pobijedili. Nažalost, ovakve situacije moraju ostaviti traga na psihu igrača. Teško se nakon svega oporaviti. Meni je ipak drago što je u Poreču održan Festival rukometa. Što su utakmicu gledali brojne kolege treneri, ugledni rukometni stručnjaci. Svima njima pokazali smo uživo koliko možemo igrati kvalitetan rukomet.

"Gromovi" će vrlo brzo liječiti rane. Tijekom odlične sezone. U kojoj im je ipak nedostajalo "ono nešto". Možda u konačnici, zbog spleta okolnosti, to "nešto" mogli su uhvatiti upravo u Poreču na Final fouru Kupa.

- Odigrali smo odličnu sezonu. Nikada nismo tako bili suvereni u završnici hrvatskog prvenstva protiv ostalih klubova. Igrali smo Final four u društvu objektivno kvalitetnijih momčadi. Koje smo sve tijekom sezone pobijedili. Pobijedili smo i sve suparnike u EHF Kupu. Doista, možemo samo biti superzadovoljni - zaključio je trener NEXE-a.

Krešimir Lacković
MARIN ŠIPIĆ ODLAZI U PPD ZAGREB
U RK-u NEXE već stvaraju momčad za sljedeću sezonu. Tako su proteklih tjedana “potpisali” Tomislav Severac, Ivan Dumenčić, Gianfranco Pribetić i Fran Mileta, koji će u Našicama tražiti rukometnu afirmaciju. “Zeleni” dres sljedeće godine neće nositi Patrik Leban (Pivovarna Laško), Aljaž Lavrič, koji odlazi u švicarski Kriens Luzern, Can Celebi, koji se vraća u Tursku, a kako doznajemo, iz Našica odlazi i Marin Šipić. Reprezentativni pivot sljedeće godine nosit će dres PPD-a Zagreba. U suprotnom smjeru, s posudbe bi se trebao vratiti Ivan Sršen, desni vanjski, koji je bio najzaslužniji za pobjedu “zagrebaša” nad NEXE-om u polufinalu Kupa.
Najčitanije iz rubrike