Sport
BADMINTONSKI PANNONIA OPEN

Hummel se vratio i pobijedio
Objavljeno 19. svibnja, 2019.
Subota u dvorani Zrinjevac bila je u znaku četvrtog Pannonia Opena u badmintonu, na kojem se okupilo tridesetak natjecatelja.

Kada je na Pannonianu Goran Hummel, onda malo tko ima šanse za prvo mjesto. Tako je bilo i u subotu, Hummel se nakon duže stanke zbog ozljede vratio na parket i osvojio naslov prvaka, svladavši u finalu Zagrepčanina Sandija Šabana sa 21:10, 21:16. U osječkom obračunu za broncu Bruno Bart bio je bolji od Borisa Winklera sa 2:0. B turnir je također pripao domaćem igraču, Filipu Banu. Kod badmintonašica naslov je obranila Maja Žubrinić (Flex, Zagreb) pobjedom od 2:1 nad Bjelovarkom Lucijom Barišić. Osječanka Monika Kolak je u susretu za broncu poražena od Anamarije Kuleš (Flex) sa 2:0. B turnir je osvojila Lea Gvozdanović (Osijek), ispred Lidije Šaban (Purger) i Vlatke Valenteković (Osijek). U parovima je najbolja bila zagrebačko-osječka kombinacija Šaban/Bart, ispred Bana i Winklera te Tobijasa i Vebera. U konkurenciji ženskih parova prvo mjesto pripalo je Žubrinić i Barišić, a domaći par Kolak/Gvozdanović bio je drugi. Kod mješovitih parova slavili su Hummel i Lucija Barišić, par Šaban/Šaban bio je drugi, a Tobijas/Kuleš treći.

Igrao se i dječji turnir, na kojem su nastupili predstavnici BK Osijek, kod dječaka u finalu je Lovro Brođanac bio bolji od Mateja Winklera, a kod djevojčica Nika Marković od Morene Šnur. I. Li.
Najčitanije iz rubrike