Crna kronika
CRNI PROMETNI VIKEND U SLAVONIJI

U slijetanju automobila u Čajkovcima poginuo vozač
Objavljeno 20. svibnja, 2019.
U dva sudara u Požeštini ozlijeđeno je čak devet osoba, među njima i dvoje djece
ČAJKOVCI

Protekli vikend u Slavoniji i Baranji, nažalost, obilježen je teškim prometnim nesrećama u kojima je jedna osoba izgubila život, a više od deset sudionika sudara moralo je potražiti liječničku pomoć. Nesreća s poginulom osobom dogodila se u nedjelju u mjestu Čajkovci kod Vrpolja.


Kako stoji u priopćenju Policijske uprave brodsko-posavske, operativno dežurstvo vijest o prometnoj nesreći s poginulom osobom zaprimilo je u nedjelju u 6.25 sati. Na mjesto nesreće u Čajkovcima je osim policije pristigla i ekipa hitne pomoći te vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz obližnjih Donjih Andrijevaca. Očevid prometnih policajaca pokazao je da je do tragične nesreće došlo oko 6.15, kada se glavnom ulicom u Čajkovcima, iz smjera Vrpolja prema Slavonskom Brodu, kretao automobil kojim je upravljao 44-godišnji vozač. Zbog još neutvrđenih razloga, pretpostavlja se zbog neprilagođene brzine uvjetima na cesti (prema kazivanju mještana bila je magla i mokar kolnik), vozač je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad upravljačem Škode. Automobil je nakon toga u nekontroliranom kretanju sletio s ceste, udario u prodajni štand uz prometnicu te sletio u kanal i na kraju se zabio u betonski mostić. Ovaj snažni posljednji udarac bio je koban za vozača, koji je od zadobivenih ozljeda, unatoč aktiviranju zračnih jastuka, preminuo na mjestu nesreće.

Liječnik iz pristigle hitne pomoći mogao je samo konstatirati smrt vozača. Nakon očevida, koji su proveli djelatnici PU brodsko-posavske, intervenciju su imali i vatrogasci DVD-a Donji Andrijevci, koji su, nakon rezanja lima uništenog automobila, izvukli tijelo vozača. Za vrijeme očevida promet Čajkovcima bio je otežan. Policija zbog ove prometne nesreće još jednom poziva sve sudionike u prometu da prilagode brzinu uvjetima na cesti. Dovoljna je malo brža vožnja i neoprez vozača pa da se zbije tragedija poput ove u Čajkovcima.


Milan Bugarić
U DVA SUDARA U POŽEŠTINI U BOLNICI ZAVRŠILO ČAK DEVET OSOBA
Čak devet osoba ozlijeđeno je u dvije prometne nesreće koje su se u subotu navečer dogodile na požeškom području. U oba sudara intervenirali su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Požege. Prva se nesreća oko 21 sat dogodila u mjestu Krivaj kod Požege. Do sudara dvaju automobila, Suzukija i Golfa, došlo je u oštrom zavoju, nakon što je jedan od vozača prešao vozilima u suprotni kolnički trak. Četiri osobe prevezene su u požešku bolnicu. Druga se nesreća oko 23 sati zbila na raskrižju ulica Pavla Radića, Zrinske i Frankopanske u Požegi. Došlo je do sudara dvaju automobila, u kojem je ozlijeđeno pet osoba, među njima i dvoje djece. Svi su prevezeni kolima hitne pomoći u požešku bolnicu. U jednom od automobila vatrogasci su izvukli i psića koji u sudaru nije ozlijeđen. Sudar se zbio na problematičnom požeškom raskrižju na kojem je već bilo težih nesreća.
Možda ste propustili...

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi