Osijek
UOČI DOBRO WORLD CUPA

I djeca i umirovljenici
vježbali sa Seligmanom
Objavljeno 19. svibnja, 2019.
Završno je odbrojavanje do početka 11. gimnastičkog DOBRO World Cupa, koji u četvrtak počinje u dvorani Gradski vrt kvalifikacijskim natjecanjima, a njegov je najatraktivniji dio u subotu i nedjelju, tijekom finala. Uoči tog velikog događaja organizator - GD Osijek Žito - proveo je niz akcija radi promocije DOBRO World Cupa. Posebno su aktivni bili proteklog vikenda.


Tako su u subotu u GPP-ovu tramvaju organizirane dvije interaktivne tramvajske vožnje za najmlađe pod nazivom "Mišić Mišo i prijatelj Gymi u velikoj gimnastičkoj avanturi". Tramvaj je krenuo s Trga Ante Starčevića, a igrokaz, koji je ostvaren u suradnji s igraonicom-rođendaonicom Moltonko, premijeru je doživio u Trgovačkom centru Portanova u Osijeku.


Još je veselije bilo u nedjelju prijepodne i rano popodne. Brojne su se dobi Osječana, od onih najmlađih do umirovljenika, okupili u Parku kralja Petra Krešimira IV. kako bi sudjelovali u trećem Vježbanju na otvorenom, koje se tradicionalno održava uoči DOBRO World Cupa. Doduše, mjesto je održavanja premješteno na drugu stranu Europske avenije, iz Perivoja kralja Tomislava u Park kralja Petra Krešimira IV., ispred novouređenog Sokol centra. Cilj je bio još jednom ukazati na potrebu dnevnih sportskih aktivnosti. I doista, Osječanke i Osječani odazvali su se u velikom broju na vježbanje koje je vodila Tihana Lujev, trenerica u GD-u Osijek Žito. Dakako, svojim se sugrađanima i ove godine priključio Robert Seligman, hrvatski gimnastički reprezentativac, zaštitno lice DOBRO World Cupa 2019.


- Srce mi je puno sad kada sam vidio ovoliko naših sugrađana, od najmlađih, koji su vježbali na poligonima, do umirovljenika! Svi oni prepoznaju gimnastiku i sport općenito kao način života. Neka ovo bude velik korak prema zdravom načinu života - rekao je Seligman, koji je otkrio kako s nestrpljenjem očekuje natjecanja u Gradskom vrtu.
Svim su se sudionicima vježbanja na otvorenom priključili i članovi Saveza izviđača Hrvatske, koji su u Osijeku održali svoje zborovanje. K. Lacković
Možda ste propustili...

BRAČNI PAR MÜLLER IZ ZÜRICHA

Biciklima od izvora do ušća Drave

DAN GRADSKE ČETVRTI DONJI GRAD

Kružni tok na Zelenom polju životno je važan

U GRADSKOJ UPRAVI PREDSTAVILI PROJEKT “ČIST GRAD - NAŠ PONOS”

Do 2020. godine morat će se razvrstavati 50 posto otpada

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA NATJEČAJ ZA ORGANIZACIJU ADVENTA SAMO JEDNA PONUDA

Privatnike ne zanima organizacija Adventa u Osijeku

2

U IŠČEKIVANJU NOVOG STAMBENOG ZAKONA

Bez ikakvih sankcija nepovratno troše tisuće kuna iz pričuve

3

OSJEČKI CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB

Gundulićeva bez detektora metala, u Jägerovoj nema čak ni zaštitara