Mozaik
PRVENSTVO HRVATSKE I MEĐUNARODNI KUP

Sjajne virovitičke mažoretkinje ponovno osvojile naslov državnih prvakinja
Objavljeno 20. svibnja, 2019.

Virovitičke mažoretkinje i dalje nižu fantastične uspjehe na državnoj razini te su potvrdile kako su definitivno jedan od najboljih klubova u Hrvatskoj. Ovaj put majstorice plesa, štapa i pom-pona iz srca Virovitičko-podravske županije oduševile su na drugom dijelu Državnog turnira u velikim formacijama održanom u Zaboku. Turnir je održan u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske te domaćina, Začretskih mažoretkinja. Na natjecanju su sudjelovala ukupno 22 tima iz Hrvatske, a otplesano je više od 180 koreografija.


Virovitičke mažoretkinje natjecale su se u tri kategorije sa svim svojim članicama i osvojile dva zlata i srebro, i to prvo mjesto dječja formacija – velika formacija pom-pon, prvo mjesto juniorke velika formacija sa zastavama, drugo mjesto juniorke velika formacija pom-pon. S ovim rezultatima su Virovitičke mažoretkinje i ove godine osvojile ekipni naslov državnih prvakinja. No, to nije bilo sve, nakon državnog prvenstva u Zaboku je održano još jedno veliko natjecanje, i to Međunarodni kup s kojeg su se mažoretkinje iz Virovitice vratile punih ruku odličja.


- Uz Državni turnir održan je i Međunarodni kup na kojem su se naše članice natjecale u 16 kategorija s koreografijama koje su otplesale na prvom dijelu Državnog turnira u Garešnici i osvojile osam zlata, četiri srebra i dvije bronce. Prva mjesta osvojile su: u dječjoj formacija solo pom-pon Ena Vidović, dječja formacija solo štap Lorena Erceg, kadeti solo pom-pon i solo štap Laura Erak, kadeti trio pom-pon Laura Erak, Klara Bezak i Lana Malčec, kadeti mini formacija pom-pon, juniori mini formacija pom-pon te kadeti mini formacija štap. Druga mjesta osvojili smo u kategorijama: solo pom-pon Vanessa Maurović, juniori trio štap Laura Počut, Petra Bubnjić i Noa Sever, kadeti duo štap - Laura Erak i Klara Bezak te dječja formacija mini štap. Treća mjesta osvojili su juniori mini formacija sa zastavama te u kategoriji seniora solo pom-pona Marcela Miščević, zatim je četvrto mjesto osvojila dječja formacija mini pom-pona te seniorski duo štap Marcela Miščević i Lorena Podgornik - kaže predsjednica i trenerica virovitičkih mažoretkinja Našata Kranjec. Kad se sve zbroji, Virovitičke mažoretkinje u Garešnici su ukupno osvojile 10 zlata, pet srebra i dvije bronce.
- Izuzetno smo ponosni na sve naše članice koje su ponovno pokazale da su u samom vrhu mažoret plesa, ponovno su državne prvakinje i ostvarile su plasman na Europsko prvenstvo mažoretkinja koje će se održati u Zagrebu od 4. do 7. srpnja 2019., a u rujnu putujemo na Svjetski kup u Sankt Petersburg, Rusija. Ovime smo završili s državnim turnirima te nam slijede pripreme za Europsko prvenstvo, gdje će naše djevojke dati sve od sebe kako bi i ove godine ostvarile izvrsne rezultate, a cilj nam je obraniti titulu europskih prvakinja u kategoriji mini formacija sa zastavama gdje su naše juniorke osvojile tu prestižnu titulu 2018. godine na Europskom prvenstvu u Pragu. Svake godine pokazujemo izvrstan napredak jer svaka djevojčica, djevojka i ostali članovi naše Udruge sve rade iz ljubavi prema mažoret plesu, a to je ono što je najvažnije. Hvala svim našim roditeljima na podršci i ponosna sam što sam predsjednica i trenerica ove iznimne djece - zaključuje Kranjec.


Vladimir Grgurić
Najčitanije iz rubrike