Mozaik
MANIFESTACIJA U VINKOVCIMA OD 31. SVIBNJA DO 2. LIPNJA

Manifestacija "Rimski dani" predstavljena u osječkom TC-u Portanova
Objavljeno 20. svibnja, 2019.
Kockice su se posložile i svi s nestrpljenjem očekuju početak VII. Rimskih dana u Vinkovcima, no kako bi još jednom pozvali sve zainteresirane, na ovu sad već nadaleko poznatu manifestaciju, Rimski dani predstavljeni su u osječkom TC-u Portanova. Kako bi sve bilo u znaku Rimskih dana, put Osijeka iz Vinkovaca uputio se car Valens sa svoje dvije Rimljanke. Dolaskom u Portanovu ubrzo je složen infoštand, gdje su mnogi posjetitelji mogli iz prve ruke saznati što ih očekuje u Vinkovcima od 31. svibnja do 2. lipnja. Vidjeti cara Valensa i ne fotografirati se za uspomenu, kao da niste ni bili na štandu, tako je bilo i ove godine kad su Rimski dani predstavljeni u Osijeku.


- Kao i prošle godine, odlučili smo se za osječku Portanovu jer znamo da je subota i da su tamo mnogi kupci, a ovo je ujedno prilika da se sve može saznati preko naših publikacija. Možemo reći da je sve bilo super, posebno su se svi željeli slikati s našim carem Valensom. Uvijek kad imate izravan kontakt s ljudima, onda imate i povratne informacije, jesu li bili na kojim Rimskim danima, kako im se sviđa i što bi oni dodali, tako da u jednoj sinergiji s ljudima možete mnogo toga napraviti. Što se tiče naše organizacije, sve ide prema planu i svi s nestrpljenjem očekujemo početak Rimskih dana u Vinkovcima. Ove godine smo na drugoj lokaciji, jer nam se uređuje park, te smo na Trgu Vinkovačkih jeseni i Trgu dr. Franje Tuđmana. Mislimo da imamo atraktivnu lokaciju te da ćemo imati mnogo posjetitelja kao i prošlih godina. Želim napomenuti da će na Trgu Vinkovačkih jeseni biti manifestacija Vinkovački craft festival ‘Beeram domaće‘, gdje će se predstaviti čak 13 pivara uz dva atraktivna koncerta - Prljavo kazalište (31. svibnja) i Psihomodo pop (1. lipnja), a manifestacije u sklopu Rimskih dana odvijat će se na Trgu dr. Franje Tuđmana (parkiralište hotela ‘‘Slavonija‘‘). Osijek je sad iza nas, još moramo neke detalje posložiti i Vinkovci su spremni za VII. Rimske dane - kaže Martina Matković, direktorica Turističke zajednice Vinkovaca.
Rimski dani su povijesna, turistička i edukativna manifestacija kojom Turistička zajednica grada Vinkovac,a u suradnji s Gradskim muzejom Vinkovci te ostalim partnerima, želi predstaviti Vinkovce kroz žive slike Colonie Aurelie Cibalae. M.Kokaj
HŽ NUDI POPUST ZA POSJETITELJE
U povodu VII. Rimskih dana, HŽ Putnički prijevoz svim putnicima i posjetiteljima ove manifestacije odobrava 40 % popusta na redovnu cijenu prijevozne karte u 1. i 2. razredu svih vrsta vlakova. Popust se može koristiti od 30. svibnja u 0:01 sat do 3. lipnja 2019. u 24 sata, isključivo za kupnju povratnih prijevoznih karata iz svih kolodvora na HŽ-ovim prugama do kolodvora Vinkovci i natrag. Osnovu popusta predstavlja povratna prijevozna karta koja je na poleđini ovjerena žigom organizatora, a iste će se ovjeravati na infopultu Turističke zajednice grada Vinkovaca. Popust se primjenjuje na udaljenostima dužim od 25 kilometara.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana