Sport
IGRAČICA OSIJEKA U REPREZENTACIJI

Dora Lacković pozvana za oglede s Nijemicama
Objavljeno 18. svibnja, 2019.
Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju početkom lipnja očekuju kvalifikacijski susreti za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje se održava u Japanu krajem ove godine. Suparnik je Njemačka, s kojom će Hrvatice prvo 2. lipnja igrati u Koprivnici, a potom tri dana poslije i uzvrat u Hammu.


Izbornik Nenad Šoštarić za te je oglede objavio popis od 19 igračica, a na njemu se našla i Dora Lacković. Odlične igre u ŽRK-u Osijek očito su bile dovoljni "argument" izborniku Šoštariću, koji je najbolju osječku igračicu pozvao već za pripremni turnir ovog ožujka, HEP Croatia kup u Poreču, a i sada ju je uvrstio na popis igračica na koje računa za te odlučujuće susrete za odlazak u Japan. Osim nje, na njemu se nalaze još Ivana Kapitanović (Metz), Tea Pijević (Lokomotiva), Magdalena Ećimović (Podravka Vegeta), Paula Posavec (Lokomotiva), Korina Karlovčan (Podravka V.), Ana Turk (Podravka V.), Nikolina Zadravec (Podravka V.), Katarina Ježić (Siófok), Ana Debelić (Podravka V.), Ines Domjan (Koka), Marina Glavan (Lokomotiva), Selena Milošević (Podravka V.), Stela Posavec (Lokomotiva), Dejana Milosavljević (Podravka V.), Dora Krsnik (Krim Mercator), Valentina Vlažević (Pogon Szczecin), Dora Kalaus (Lokomotiva) i Ivana Dežić (Pogon Szczecin). Na listi pričuvnih igračica nalaze se Lucija Bešen (Sesvete Agroproteinka), Kristina Plahinek (Lokomotiva), Dora Lukić (Sesvete Ag.), Nataša Miočinović (Umag), Lea Vukojević (Zrinski) i Kristina Prkačin (Lokomotiva).
Reprezentacija će se okupiti 25. svibnja u Zagrebu, pripremat će se u Prelogu, a 4. lipnja otputovat će u Njemačku na uzvratni dvoboj. G.R.
Najčitanije iz rubrike