Sport
SP U KUGLANJU

Tijekom vikenda za prve bodove
Objavljeno 18. svibnja, 2019.
Prvi čunjevi već su pali na ekipnom seniorskom Svjetskom prvenstvu u kuglanju, kojemu je domaćin češki Rokycany. Premijerne utakmice odigrane su u sklopu B-skupine kuglača, koja u svom sastavu jedina ima pet reprezentacija. No tijekom vikenda kreću i ostali, što znači da će u akciju i obje hrvatske izabrane vrste.


Prvo će na stazu kuglačice Hrvatske, a aktualne svjetske viceprvakinje ne bi trebale imati problema na otvaranju A-skupine. U subotu od 18.30 za suparnice imaju Dankinje, koje na ovakvim smotrama u pravilu imaju ulogu autsjaderica. No bit će ovo dobra prilika da naše reprezentativke neopterećene krenu u lov na još jedan visoki plasman, što znači da bi se Danska trebala odraditi mirno i sigurno. U istoj skupini sastaju se još Slovačka i Rumunjuska.
Protiv Rumunjske, u rano nedjeljno jutro, već u 8 sati, trebali su igrati i naši kuglači, koje je pak dočekala neočekivana vijest. Rumunji su naime otkazali nastup u Rokycanyju, stoga će naši kuglači, među kojima je i član KK-a Osijek Dario Radoš, odraditi revijalnu provjeru protiv selekcija grada domaćina. U istoj skupini potom će na staze reprezentativci Italije i Mađarske, a Talijani će potom u utorak vjerojatno biti i odlučujuća utakmica za Hrvatsku u borbi za prolaz u četvrtfinale, koji bi trebao biti nešto lakši nakon odustajanja Rumunja. N.B.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike