Osijek
SVEČANOM SJEDNICOM PROSLAVLJEN 41. ROĐENDAN FAKULTETA

FERIT je važna karika u razvoju istoka Hrvatske
Objavljeno 17. svibnja, 2019.
"Iz malog Studija elektrostrojarstva s pedeset studenata izrasli smo u respektabilnu ustanovu koja u svom programu pokriva sva područja elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, ima jaku suradnju s tvrtkama, istraživanje i razvoj te predstavlja pozitivan primjer u gradu Osijeku", kazao je dekan FERIT-a, Drago Žagar u petak na svečanoj sjednici u povodu obilježavanja 41. obljetnice fakulteta.

Tom su prigodom pohvaljeni i nagrađeni i brojni uspješni studenti. Prorektorica za znanost, tehnologije, projekte i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Osijeku Sonja Vila istaknula je FERIT jednom od stožernih sastavnica Sveučilišta.

"Izrazito su aktivni, a posebno u području nastave u pogledu prepoznavanja potrebe uvođenja atraktivnih studija na engleskom jeziku, suradnje sa svjetski poznatim tvrtkama, a prvi je dvojni doktorat obranjen upravo na ovom fakultetu", kazala je Vila. Rođendan su FERIT-u čestitali i njegovi bivši dekani, dekan zagrebačkog FER-a te predstavnici Grada i Županije.

Župan Ivan Anušić kazao je kako je FERIT od iznimnog značenja za budućnost, za razvoj grada Osijeka i županije te cijelog istoka Hrvatske jer može generirati nove tehnologije, privući investitore i tako stvoriti nova radna mjesta.
J.P.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike