Regija
VALPOVO KREĆE U OPREMANJE “OKRUGLJAČE”

Prijeti li još jedan sukob interesa?
Objavljeno 18. svibnja, 2019.
VALPOVO

Hoće li se Grad i gradonačelnik Matko Šutalo naći u još jednom potencijalnom sukobu interesa – potegnulo se pitanje na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Valpova.

Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a, Dubravko Kučinac, aktualizirao je tada pitanje Izmjena Detaljnog plana uređenja stambenog naselja Okrugljača u Valpovu, na temelju kojih bi se taj dio grada trebao početi komunalno infrastrukturno opremati u fazama. Kučinca je zaintrigirao podatak da je vlasnik jedne od četiriju čestica koje su predviđene za komunalno opremanje Nikola Šutalo.

"Da li je možda Nikola Šutalo s vama u srodstvu? Ukoliko jest, da li ste poslali upit ili kontaktirali Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa da ne biste vi i gradska uprava kao predlagatelj bili u sukobu interesa s obzirom na to da će vrijednost parcelema tamo nakon opremanja višestruko porasti?", pitao je Kučinac.

Odgovarajući na upit, gradonačelnik Šutalo je potvrdio da je Nikola Šutalo njegov rođak iz Australije, koji je vlasnik parcele postao prije 30-ak godina. Podsjećajući kako je plan za stambeno naselje Okrugljača donesen još 1996. godine, gradonačelnik je odgovorio da ne smatra da je ovdje u sukobu interesa. "Mora biti jasno da nisam ja donio taj plan i nema potrebe ni za kakvim insinuacijama. Isto zemljište možemo pretvoriti i u poljoprivredno, no Valpovo se doista nema gdje širiti i tu nema ničeg skrivenog", izjavio je Šutalo. L. Aničić
Valpovo bez potrebe za stanogradnjom
Vijećnik Kučinac smatra da za komunalno opremanje Okrugljače trenutačno nema potrebe jer Grad već ima izmijenjene planove za Naselje Janka Leskovara, gdje je isparcelirano 30-ak stambenih čestica. Osim toga, da u Valpovu doista nema potrebe za novom stanogradnjom pokazao je i nedavni javni poziv za prijavu za POS-ove stanove, gdje nije bilo zainteresiranih. “Upravo zbog svega nabrojenog, bolje pošaljite upit Povjerenstvu da opet ne dođete u poziciju da vas se proziva za nešto što vam možda i nije bila namjera”, upozorio je Kučinac.
Možda ste propustili...

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

Najčitanije iz rubrike