Učionica
NASTAVLJENA ŠPORTSKA STUDENTSKA NATJECANJA NA SVEUČILIŠNOJ I DRŽAVNOJ RAZINI

Novi sveučilišni pobjednici u odbojci, košarci i tenisu
Objavljeno 17. svibnja, 2019.
U trima športovima – odbojci, košarci i tenisu – završena su natjecanja u objema konkurencijama (ženskoj i muškoj) u okviru ovosezonskoga Sveučilišnoga športskoga prvenstva, a poznata su imena novih prvakinja, prvaka i osvajača medalja.

Kod odbojkašica natjecanje je nastavljeno polufinalnim ogledima, a među četirima najboljim ekipama plasirale su se igračice SPORTMEFOS-a, FOOZOS-a, FERITOS-a i PRIMOS-a. Nakon što su s jednakim rezultatom, 2: 0 u setovima, prvo u poluzavršnici pobijedile PRIMOS, a potom u finalu i FOOZOS, odbojkašice SPORTMEFOS-a postale su sveučilišne prvakinje, i to treću godinu zaredom. Kod odbojkaša igrala se liga, a najuspješniji, s četirima pobjedama i jednim porazom, bili su novi sveučilišni prvaci, odbojkaši POLJOS-a. Slijede ih redom: EFOS, FERITOS, FOOZOS, PRIMOS i FFOS. Najbolji je igrač prvenstva Josip Ilić iz redova POLJOS-a.

Košarkašice su svoje prvenstvo odigrale u tzv. trokut-turniru između PTFOS-a, FFOS-a i SPORTMEFOS-a. Točno je takav poredak i bio na kraju prvenstva, pri čemu su dvije igračice PTFOS-a, Petra Šimunić i Ivana Anić, proglašene najboljim igračicama, odnosno najboljim strijelkinjama. Studenti su košarkaško prvenstvo završili u sljedećem poretku: FERITOS, SPORTMEFOS, FFOS, EFOS, FOOZOS, PRIMOS, PTFOS, FDZMOS, Građevinski te POLJOS. Najbolji je igrač iz redova prvaka Marko Mikulić, a najbolji je strijelac, Zvonimir Blažević, došao iz redova brončanoga FFOS-a. Tenisačice su svoje prvenstvo odigrale u troboju Karoline Kovač (FERITOS), Mateje Matković (FOOZOS) i Izabele Ivandić (EFOS), a prvakinja je Sveučilišta postala Karolina Kovač. Kod tenisača, nakon natjecanja po skupinama, kroz četvrtfinale i polufinale do medalja su došli: Ivan Čalić (FERITOS) – zlato, Matej Kokolari (EFOS) – srebro i Adrian Hutz (FFOS) – bronca.
Igor SALAJIĆ
UniSport Finals od 16. do 19. svibnja u Rovinju

Tenisačice i tenisači, stolnotenisačice i stolnotenisači te šahistice i šahisti na kvalifikacijskom natjecanju UniSport Play, održanom od 12. do 14. travnja 2019. u Varaždinu, izborili su prolazak u završnicu, odnosno na UniSport Finals. Sveučilišna je odbojkaška reprezentacija studentica na poluzavršnom turniru održanom 29. travnja u Osijeku, u konkurenciji Sveučilišta iz Zagreba i Zadra, osvojila drugo mjesto te se također plasirala na UniSport Finals koji se od 16. do 19. svibnja organizira u Rovinju. Sveučilište u Osijeku predstavljat će reprezentacije u futsalu, odbojci, rukometu, šahu, tenisu, stolnom tenisu (Ž i M) te u košarci (Ž).
Možda ste propustili...