Učionica
NA EKONOMSKOM FAKULTETU U OSIJEKU GOSTOVAO MINISTAR FINANCIJA RH DR. SC. ZDRAVKO MARIĆ

„Kako smo postigli investicijski rejting?“
Objavljeno 17. svibnja, 2019.
Dana 29. travnja 2019. na Ekonomskom fakultetu u Osijeku gostovao je ministar financija Vlade RH dr. sc. Zdravko Marić održavši predavanje na temu „Kako smo postigli investicijski rejting?“.

Ono što je zasigurno iznenadilo i samoga ministra bila je topla dobrodošlica prepune dvorane broj 1, najveće fakultetske dvorane, u kojoj su ga dočekali brojni dužnosnici, alumniji, predstavnici partnerskih institucija, nastavnici i studenti. Uz zanimljivo i korisno predavanje, koje je i vrsne (makro)ekonomiste podsjetilo na pojedino nastavno gradivo, ministar je bio raspoložen za pitanja publike, posebice pitanja studenata, te se rado odazvao raspravama koje su uslijedile. Bio je to zanimljiv početak radnoga tjedna, a Fakultet je počašćen što je ministar pronašao vrijeme za dolazak.

Kako je prenio Glas Slavonije: „Posebice me kao ministra financija raduje činjenica da je nastavljen trend značajnoga smanjivanja ukupnoga troška kamata. U tri godine trošak kamata smanjen je više od 25 posto, odnosno za oko tri milijarde kuna. To je ono što svi kao porezni obveznici u konačnici plaćamo u državni proračun’, rekao je Marić naglašavajući da je to „prva linija koja se izravno vidi“ s povećanjem kreditnoga rejtinga te da su važni ti efekti prelijevanja na gospodarstvo i građane“.
Nataša DRVENKAR
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike