Regija
ROTARY KLUB 1937 VINKOVCI - DRUŽENJE GOSPODARSTVENIKA

Razmjenom ideja do jačeg gospodarstva
Objavljeno 16. svibnja, 2019.
VINKOVCI - Rotary klub Vinkovci 1937 organizirao je druženje gospodarstvenika s područja Vukovarsko-srijemske županije u svečanoj dvorani Barun Trenk. Prisutne su bile tri generacije, a to je ujedno bila prilika za razmjenu informacija, ideja i iskustva iz gospodarskog sektora.


- U sklopu naših aktivnosti organizirali smo druženje gospodarstvenika, a želja je bila okupiti gospodarstvenike svih generacija, te smo tako imali gospodarstvenike koji su nekad bili vodeći, a sada su u mirovini, one koji su sada gospodarstvenici, te u konačnici one mlade koji sad dolaze. Kroz ovo druženje željeli smo potaknuti mlade da ostanu i da ne odlaze iz Hrvatske - rekao je Željko Sučić, predsjednik Rotary kluba Vinkovci 1937.


Među onima koji su gospodarstvenici nekada bili, a sada su u mirovini, bio je Josip Filipović, koji je u ono vrijeme bio generalni direktor Spačve.


- Kad se vratimo na 1991. godinu, moramo reći da su mnoge tvrtke u Vinkovcima dale veliki doprinos u Domovinskom ratu, kao i Spačva, koja je dala oko 600 branitelja. Zahvaljujući poduzetnicima i inicijativama koje mladi nose, gospodarstvo je u usponu, međutim mislim da smo previše čekali na ulazak u Europsku uniju - rekao je Filipović.
Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić pohvalio je inicijativu Rotary kluba 1937 da se okupe gospodarstvenici, jer to može pridonijeti razvoju gospodarstva, a Petar Šimić, vlasnik tvrtke Grad Export, zahvalio je na hvalevrijednoj inicijativi vinkovačkog Rotary kluba. M.Kokaj
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura