TvObzor
NATIONAL GEOGRAPHIC

Dokumentarni serijal “Vlastitim riječima”
Objavljeno 17. svibnja, 2019.

Od dobitnika nagrade Emmy i Peabody, Toma Jenningsa, dolazi ova revolucionarna dokumentarna serija u kojoj ljudi uključeni u izvanredne događaje pričaju svoja iskustva s pomoću snimaka iz tog vremena, u prvom licu, u stvarnom vremenu i bez pomoći drugih pripovjedača, ostavljajući gledateljima osjećaj kao da su i sami svjedoci događanja.

Tijekom tri epizode u seriji “Vlastitim riječima”, koja je započela s emitiranjem 16. svibnja u 23 sata na National Geographic-u, predstavit će se priča o najvećoj financijskoj prevari u povijesti, o propasti narkokartela Pabla Escobara te o eksploziji koja je zahvatila radnike naftne platforme u Meksičkom zaljevu.

Epizoda “Bernie Madoff vlastitim riječima” donosi pregled događaja koji su doveli do multimilijarderske financijske prevare, točnije Ponzijeve sheme koja je uspješno održavana više od 20 godina, zbog koje Madoff služi kaznu u trajanju od 150 godina. Deset godina nakon njegova uhićenja, u dokumentarnoj seriji će se predstaviti priča ispričana riječima žrtava, članova obitelji, agenta FBI-a i samog Madoffa.

U epizodi “Narkoratovi vlastitim riječima’’ gledatelji će moći dobiti uvid kako su agenti Odjela za suzbijanje narkotika SAD-a i kolumbijska nacionalna policija uspjeli srušiti najopakiji narkokartel na svijetu, čiji je vođa bio zloglasni Pablo Escobar. “Deepwater Horizon” bila je naftna platforma koju je u travnju 2010. godine zahvatio niz eksplozija, a zatim vatrena oluja koja ju je potpuno uništila. Za vrijeme nesretnog događaja u Meksičkom zaljevu, na platformi je radilo 126 muškaraca i žena. Kako je izgledala utrka za preživljavanje na platformi, koja se urušila u roku od samo 36 sati, gledatelji će moći saznati u epizodi “Deepwater Horizon vlastitim riječima”.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

SCOOP BIOGRAFSKA DRAMA. REŽIJA: PHILIP MARTIN. GLUME: GILLIAN ANDERSON, KEELEY HAWES, BILLIE PIPER, RUFUS SEWELL, ROMOLA GARAI...

O novinarskom timu koji je razotkrio princa Andrewa

Najčitanije iz rubrike