TvObzor
SERIJA MARY UBIJA LJUDE

Uzbudljiva, šokantna i emotivna završnica
Objavljeno 17. svibnja, 2019.

Napeta kanadska serija “Mary ubija ljude” (Mary Kills People) ulazi u treću i posljednju sezonu. U posljednjem poglavlju očekuje nas šest epizoda i konfliktan izbor između života i smrti. Nakon šokantnog finala druge sezone, u kojem je sudbina detektiva Bena Wesleyja ostala visiti o niti, dr. Mary Harris i njezin partner dr. Desmond “Des” Bennett vraćaju se razriješiti komplikacije koje su nastale oko njihovog novoosnovanog “Konačišta”.

Dvije nove glumice pridružuju se trećoj sezoni – kanadska glumica Elizabeth Saunders glumit će medicinsku sestru koja će zakomplicirati život Mary, a glumica Rachael Ancheril utjelovit će pacijenticu sa izraženom željom za život prije neizbježne smrti. Ova originalna krimi serija u trećoj sezoni odgovorit će na pitanja koja su ostala neriješena iz napete druge sezone, a najavljuje se uzbudljiva, šokantna i emotivna završnica. Dr. Mary Harris mora se suočiti s vlastitim izborima, osobnom etikom i demonima na sasvim novi način. “Konačište” je u pogonu, no njegov paravan legitimne bolnice jedva drži vodu. Idilična vizija koju su imali Mary i Des se raspada, te se čini nemogućim da nastave svoj rad u tajnosti. Maryina obitelj i posao ponovno su u opasnosti, a ona shvaća da će morati staviti život na prvo mjesto, koliko god život bio kompleksan.

Podsjetimo, radnja ovog medicinskog trilera jedna je od onih koja vas natjera na razmišljanje o životu i smrti. Doktorica Mary Harris radi na hitnom odjelu u bolnici, no ima i posao sa strane kao savjetnica za završetak života. Naime, Mary i njezin poslovni partner Des pružaju potpomognuto samoubojstvo pacijentima u bolnici za upola manju cijenu od putovanja u Švicarsku gdje je ta usluga dostupna. Njihovi se životi zakompliciraju kad ih policija počne istraživati. Mary i Des zarađuju 10.000 dolara po potpomognutom samoubojstvu, a svoju odgovornost zameću tako što osoba koja želi umrijeti snimi video u kojem priznaje kako to radi svojom slobodnom voljom. No, kako Mary već ima dobro plaćen posao u bolnici, a pomaganje ljudima joj nije na listi prioriteta, postavlja se pitanje zašto to radi?

Narcisa Vekić
ŽANR: drama

AUTOR: Tara Armstrong

ULOGE: Caroline Dhavernas, Richard Short, Jay Ryan, Elizabeth Saunders, Rachael Ancheril

MREŽA: Global

PREMIJERA: 12.5.

EPIZODA: 6
Najčitanije iz rubrike