TvObzor
MANGUP - NOVA CECILIJINA PJESMA

Spoj tradicionalne tamburaške glazbe i zabavnog pop-zvuka
Objavljeno 17. svibnja, 2019.

Poznata pjevačica i televizijska voditeljica Cecilija Rudić nakon velikog uspjeha s albumom “Maska” nastavlja pomicati granice tamburaške glazbe. Svojim modernim pristupom već dugi niz godina uspijeva spajati tradicionalnu tamburašku glazbu s modernim pop i zabavnim zvukom te na taj način doprijeti do velikog broja obožavatelja. Nakon šest nominacija za Porin, Zlatne ploče, tamburaškog hita godine s pjesmom “Blago ima ‘ko ljubavi ima” i iznimne posjećenosti njezinih koncerata Cecilija predstavlja pjesmu “Mangup”, koju će izvesti na CMC festivalu u Vodicama.

 

Dušan Bačić i ovaj je put isporučio sjajan tekst i glazbu, a Bojan Dragojević potpisuje aranžman pjesme koja će, sigurni smo, nastaviti uspjeh prijašnjih singlova kraljice tamburaške glazbe. Spot je radio Orange videos production team, a režiju potpisuju Bojan Dragojević i Dušan Bačić. Na upit što možemo očekivati od suradnje s Croatia Recordsom i novog albuma kratko je prokomentirala: “Sve, samo ne dosadno. Očekujte neočekivano.”

Cecilija je kao voditeljica emisije “Slavonsko veselje” osvojila simpatije brojnih gledatelja i ljubitelja tamburaške glazbe. Vremenom je postajala sve popularnija kao pjevačica, a iza sebe ima nekoliko zapaženih hitova, kao što su “Bećaruša”, “Šic, šic, macane” i “Slavonijo lijepa”. Nastupi u Kanadi i Americi potvrda su statusa jedne od najutjecajnijih predstavnica tamburaške glazbe u Hrvatskoj, ali i regiji.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

Najčitanije iz rubrike