Tehno
SAVJETUJEMO:

Telefon kao alat u službi poljoprivrednika
Objavljeno 17. svibnja, 2019.
Nedavno smo imali priliku isprobati telefon Cat S61, koji je po mnogočemu poseban

Stvarati nešto svojim rukama i činiti to uspješno, ne samo u smislu da u rezultatima i proizvodima uživaju kupci nego i da vas u svakom trenutku plodovi vlastitog rada, truda i ulaganja maksimalno vesele i ispunjavaju – lijepo je i veliko postignuće kojim se ne može svatko pohvaliti, a Slavonci vrlo dobro znaju da je ponos zbog dobro obavljenog posla te ispunjenja obećanja kvalitete koje se daje iz godine u godinu posebno vidljiv u očima onih koji dane posvećuju poljoprivrednim djelatnostima. No zašto vam ovo pišemo, i to u rubrici ‘tehno‘? Početkom ovog tjedna u domaćem online prostoru nastavljena je objava zanimljivih i vrlo atraktivnih videoosvrta autentičnih korisnika Cat® telefona u Hrvatskoj, a red je stigao upravo na poljoprivredu. Iskoristili smo ovaj video kako bismo vam donijeli konkretnu priču kako telefon koji smo nedavno testirali pomaže u obavljaju poljoprivrednog posla.



Ispunjava sve uvjete

Najnoviji akter priče je Nenad Kozole, koji se zajedno sa svojom obitelji bavi uzgojem rajčica u plasteniku te ih, kada su spremne, distribuira po cijeloj Hrvatskoj. Nenadova svakodnevica nije nimalo lagana ili bezbrižna. Za svoje je proizvode ljestvicu kvalitete kroz godine postavio vrlo visoko, a da bi tu razinu uspješno održavao, potrebna je ekstremna predanost i otpornost na izazove. „Ljetni uvjeti u plasteniku vrlo su teški. Vlaga je vrlo visoka, a temperature se znaju popeti i do 45 stupnjeva, što je dosta teško izdržati“, komentira Nenad u videu. „Do sada sam koristio razne mobitele koji nisu mogli izdržati ove uvjete duže od nekoliko mjeseci.“ Jednostavnije i lakše suočavanje s izazovima zahtjevne i nepredvidive svakodnevice te optimizacija resursa ključni su kriteriji po kojima je Cat birao svoje ‘ambasadore‘ u ovim pričama. Isto vrijedi i za priču poljoprivrednika Nenada, čije radne i životne potrebe savršeno oslikavaju problematiku koju Cat telefoni rješavaju.

Izdržava udarce, padove, prašinu, vodu…

Uvjeti u kojima se obitelj Kozole brine o svojim rajčicama iziskuju ekstremno jake i dobre mobitele, a da su zahvaljujući svojim jedinstvenim značajkama Cat uređaji savršen spoj telefona i alata, pisali smo baš nedavno. U Nenadovu slučaju riječ je o modelu S41, koji prema njegovim riječima jasno odgovara na zahtjeve svakodnevice jednog poljoprivrednika: „Uz telefoniranje, telefon mi je važan i kako bih mogao pratiti uvjete klime i mikroklime u našem plasteniku, a da bih to mogao obavljati – potreban mi je snažan telefon s jakom baterijom. Cat telefon može izdržati padove, udarce, vodu, vlagu, što god želite.. I to je ono što nama treba. Ponajprije jer se baš u svakoj situaciji na njega mogu osloniti, pogotovo na bateriju i jako izdržljiv ekran“, tvrdi Kozole. Upravo snažna baterija jedna je od najčešće istaknutih karakteristika Cat pametnih telefona i jedna od onih koju djelatnici u poljoprivredi najviše cijene. Cat S41 ima bateriju od 5000 mAh, a dolazi i s priključkom za punjenje drugih uređaja. Neovisno o tome radite li u plasteniku poput Nenada ili je vaša primarna ljubav ratarstvo, vinogradarstvo ili neka vrsta stočarstva, riječ je o uređajima na koje se doista možete osloniti, a manjak brige o bateriji itekako je važna stavka ako cijele dane provodite vani i ako vam radni dan traje od jutra do mraka. U proizvodnji je nošenje rukavica standard, i dok brojni telefoni na rukavice ne reagiraju, Cat omogućava upravo to – brzu reakciju, bez nužnog skidanja rukavica, bez obzira na to koliko su debele ili mokre. „Od kada sam nabavio Cat, ne razmišljam više o njemu kao o telefonu ili o nečemu što je potencijalno problematično“, zaključuje Nenad Kozole.

Svaki model je izdržljiv

Neovisno o tome na koji model Cat pametnog telefona usmjerite svoj fokus – bio to S31, S41 ili pak posljednji u nizu i dosad najnapredniji koji smo mi i testirali - Cat S61, Cat robusni telefoni uređaji su koji sa sobom nose doista specifičan i jedinstven set alata koji omogućavaju brzo, jednostavno i učinkovito obavljanje posla, posebno kada je riječ o zanimanjima koja se odvijaju u specifičnim, ekstremnim uvjetima poput radnika u poljodjelstvu, automehaničara, djelatnika vučnih službi, električara, speleologa, djelatnika HGSS-a, dobrovoljnih vatrogasnih društava i drugih. Brojne recenzije i testiranja, između ostalog i na portalu CroPC.net, potvrdili su unikatnost i izvrsne performanse modela S61, razvijenog kao nasljednika izrazito nagrađivanog modela S60, ali nadograđenog unaprijeđenom FLIR termalnom kamerom, ugrađenim mjerenjem udaljenosti uz pomoć lasera te senzorom za detekciju kvalitete zraka. Najnaprednijeg predstavnika Cat telefona, Cat S61, pronađite u ponudi Hrvatskog Telekoma te A1 Hrvatska.
Jasminka Knežević
Najčitanije iz rubrike